Művészetek Napja

1075

A néhai színésznőre, Patkós Irmára emlékeztek tegnap. Irma néni március 8-án született, ezen a napon minden évben műsorral készül a róla elnevezett Művészeti Iskola. Köszöntőt a polgármester mondott. Takáts László úgy fogalmazott: Irma néni élete, tehetsége, emberi nagysága mindannyiunk előtt példaként állhat.

Operett műsorral készültek a Patkós Irma Művészeti Iskola növendékei. A város a néhai művésznő születésnapján, március 8-én tartja a Művészetek napját, ezzel is kifejezve tiszteletünket Patkós Irmának-mondta köszöntőjében a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Patkós Irmát énekhangjáért, színpadi alakításáért életében sokan ismerték el. Persze ez ma, ránk élőkre is nagy felelősséget ró, hiszen méltónak kell lennünk ahhoz, hogy ápoljuk az ő emlékét.

A 117 éve született Patkós Irma Cegléd díszpolgára, a róla elnevezett Művészeti Iskolában pedig nagyon sok tehetség kap lehetőséget, hogy fejlessze magát.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Sokszínű képzést kapnak a diákok, amely többet jelent annál, mint hogy megtanulnak egy-egy táncot, vagy éneket. Ez azt is jelenti egyben, hogy elmélyednek a magyar kultúrában, megismerkedhetnek a magyar művészet történetével, sokszínűségével.

Az ünnepségen Patkós Irma pályájának első szakaszát, a primadonnát elevenítették fel. A Művészeti Iskola növendékei operett slágerekkel emlékeztek a néhai művésznőre.