Négy épület újult meg Jászkarajenőn

1724

Uniós és hazai forrásból újult meg Jászkarajenő négy intézménye. A település mintegy 250 millió forintot nyert pályázaton, amelyből az óvoda, az általános iskola, a művelődési ház és az idősek otthona kapott új külső szigetelést, de kicserélték a nyílászárókat és valamennyi épületre napelemeket is felszereltek. A beruházás ünnepélyes átadását tegnap délután tartották.

Szinte rá sem lehet ismerni Jászkarajenő több intézményére. A Mesekert Óvoda éppúgy megszépült, mint a Széchenyi István Általános Iskola, a Művelődési Ház és az Idősek otthona. A település önkormányzata pályázaton nyert összesen mintegy 250 millió forint uniós valamint hazai forrást az említett épületek energetikai felújítására.

PALYA ISTVÁN KÁLMÁN, polgármester, Jászkarajenő: A külső szigetelés, az összes nyílászárónak, az ajtónak, az ablaknak a cseréje, lábazat szigetelés, födém szigetelés, és emellett, ami nagyon fontos dolog, hogy napelemek lettek minden épületen elhelyezve.

A napelemekkel pedig nem csak hogy pénzt spórolhat a település, de még megtakarítása is keletkezik-tette hozzá az ünnepélyes avatón a polgármester. Egy település fejlődése közös siker-erről már az önkormányzatokért felelős államtitkár beszélt avató beszédében. Pogácsás Tibor gratulált a jászkarajenői önkormányzatnak és a település minden lakójának.

POGÁCSÁS TIBOR, önkormányzatokért felelős államtitkár: Az önkormányzatoknak a legnagyobb feladatuk, hogy olyan jövőképet tudjanak felvázolni, olyan jövőképpel tudjanak dolgozni, az önök esetében az itt élőknek ad lehetőséget, mutat perspektívát arra, hogy az adott településen élni érdemes.

Jászkarajenő nagy fejlődésen ment át az elmúlt években. A térség országgyűlési képviselője folyamatosan segíti a helyi önkormányzat törekvéseit. Földi László beszédében úgy fogalmazott: egyre nagyobb öröm Jászkarajenőre jönni.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Látni a virágos főutcát például, látni a díszkivilágítást az adventi időszakban, látni, hogy járdák épülnek, jól eső érzés, hogy rendbe van a temetőjük, jól eső érzés, hogy iskolát, óvodát, idősek otthonát tudtuk ebből a pénzből felújítani.

A felújításhoz a ceglédi tankerület igazgatója is gratulált. Fodor Gábor elismerően szólt a beruházás során tapasztalt összefogásról.

FODOR GÁBOR, tankerületi igazgató: Amit mi emellé tudunk tenni, az a biztonság. Mind az idei, mind a jövő évi költségvetésünk egy nagyon komoly biztonságot jelent az intézmények működése, fenntartása, személyi juttatása tekintetében.

A felújításban érintett intézmények nevében Antalné Petrovics Erika mondott köszönetet mindenkinek, aki részt vett a negyed milliárd értékű beruházásban.

ANTALNÉ PETROVICS ERIKA, igazgató, Széchenyi István Általános Iskola: Ezzel összességében közel 500, az intézményeket használó, vagy ott dolgozó gyermek és felnőtt környezetét tették komfortosabbá, melegebbé, esztétikusabbá, és ami a fő cél volt, takarékosabbá.

A megújult épületek átadását jelképező nemzetiszín szalagot az államtitkár, az országgyűlési képviselő és a polgármester közösen vágta át. A történelmi egyházak képviselői megáldották a beruházást. Az ünnepséget a helyi óvodások, általános iskolások valamint a Dalkör műsora zárta.