Nem államosítják

1279

Nincs szó a közétkeztetés államosításáról-ezt írta közleményében a TS Gastro Kft. ügyvezetője. Takács Zsolt a kancelláriaminiszter válaszát közölte. Lázár János néhány napja ugyanis egyértelműen világossá tette: nincs szó arról, hogy a közétkeztetéssel foglalkozó cégek állami tulajdonba kerülnének. A kormánynak egyedül azt kell mérlegelnie, hogy a közétkeztetés megrendelői oldalát centralizálja-e- fogalmazott Lázár János.

 

Január 23-án jelent meg a HVG internetes oldalán egy cikk, amelyben arról írnak, hogy akár már tavasszal állami kézbe kerülhet a közétkeztetés.

 

TAKÁCS ZSOLT, ügyvezető, TS Gastro Kft.: Ugyanezen a napon volt egy kormányinfó,amikor a kancellária miniszter úrnak, Lázár Jánosnak szintén feltették ezt a kérdést, és erre a kancelláriaminiszter egy elég határozott és tiszta választ adott.

A ceglédi közétkeztetést végző cég vezetője közleményt adott ki, amelyben idézi Lázár János válaszát. A kancelláriaminiszter határozottan kijelenti: nincs napirenden a közétkeztetési cégek államosítása. A TS Gastro Kft. fontosnak tartja a korrekt, naprakész kommunikációt, ezért adták ki a közleményt.

TAKÁCS ZSOLT, ügyvezető, TS Gastro Kft.: Azért tartjuk fontosnak, mert nagyon sokféle kommunikáció megjelent ezzel kapcsolatban. Az államosítás alapvetően azt jelenti, hogy a magántulajdonban lévő cégeknek az állami bekebelezése. Erről nincsen szó. Tisztán kell hogy lássanak ezzel kapcsolatban a szolgáltatásunkat igénybe vevők

A közétkeztetési cégek államosításáról tehát szó sincs, azt azonban mérlegelnie kell a kormánynak, hogy a megrendelői oldalt centralizálja-e-idézi a cég Lázár János szavait. Azt kell tehát átgondolni, hogy összehangolják vagy sem a szociális otthonok, kórházak, iskolák megrendeléseit, tehát hogy egy állami szervezet felügyelje a közétkeztetési megrendeléseket. Jelent pillanatban azonban ez a kérdés sincs napirenden-tette hozzá a kancelláriaminiszter.