Nyolc borászat várta a vendégeket

813

Idén is több ceglédi és berceli borászat kóstolóval várta a vendégeket Pünkösd vasárnap. A már hagyományos nyitott pince nap nagyon népszerű volt, összesen nyolc helyi és környékbeli borászat kínálta nedüit. A rendezvény igazi családi nappá nőtte ki magát, a gyerekeknek több helyen játékokkal is készültek. Sokan igénybe vették az ingyenes buszjáratot.

A Füle családi borászatban koccintással kezdődött a nap, csakúgy mint az Arany pincében,  ahol a házigazda sorban kínálta a vendégeknek borait. A nyitott pince napot idén is Pünkösd vasárnap tartották. A város ingyenes buszjáratot is szervezett. Már reggel tíztől folyamatosan érkeztek a vendégek mind a nyolc borászathoz.

HARTYÁNYI JÓZSEF: Általában a rose borokat kedvelem, ez a két bor amit most éppen fogyasztok, ez egy jó évjárat, jó bor.

 Hartyányi József és családja már sokadik alkalommal vesz részt a nyitott pince napon, de a borászok örömmel láttak sok új arcot is.

DÁVID LÁSZLÓ: Családi összejövetelkor általában egy-egy fröccsöt iszunk. Még várjuk a gyerekeket és ők is jönnek. – Milyen bor van a kezében és mennyire ízlik? – Cserszegi fűszeres, nekem ez a kedvenc borom.

A Klément Borház, a Fekete Pince, az aranyhegyi pincészet, a Megyeri Fivérek és Molnár Sándor is egész nap kóstolóval várta a családokat, baráti társaságokat. A Kemenczés Borház is díjnyertes borait kínálat a szép számú vendégseregnek. A nyitott pince nap lényege, hogy a borkedvelők személyesen a borászoktól hallhassanak a borokról, hogyan,milyen eljárással készül és hogy egy-egy évjárat miért kiemelkedő.

HARTYÁNYI JÓZSEF: Kell reklámozni a bort ahhoz hogy mindenki rákapjon az ízére, hogy milyen is ez. Szerintem jót tesz, mert egyre nagyobb tömegek mozdulnak meg és jönnek bort inni és kóstolni.

Reggel tíztől késő délutánig folyamatosan szállították a borkedvelőket a buszok a borászatokhoz. A Kökény Családi Borászatnál igazi családi programmá vált a nyitott pince nap, hiszen amíg a szülők, nagyszülők a kiváló borokat kóstolták, a gyerekek kedvükre játszhattak.