Nyugdíjas nap Nyársapáton

1121

Vidám, szórakoztató nappal ünnepelt a Nyársapáti Nyugdíjas Klub. Évek óta vendégül látja a község idősebb polgárait az önkormányzat. A nosztalgia műsorral színesített program kiváló alkalom arra, hogy még inkább összekovácsolja a közösséget.

Hosszú ideje egyetlen év sem múlik el anélkül, hogy ne tartanának nyugdíjas napot Nyársapáton. A programot korábban a Vöröskereszt szervezte, a vendéglátást viszont jónéhány éve az önkormányzat vállalta magára. Nagy örömmel, hiszen fontos, hogy a falu idősebb korosztálya érezze a megbecsülést. Az idei nyugdíjas napon a nyársapáti ÁMK vezetője köszöntötte a résztvevőket. Szőke Piroska úgy fogalmazott: az idősebb korosztály a családjuk mellett a faluért is sokat tesz.

SZŐKE PIROSKA ANDREA, vezető, Nyársapáti ÁMK: Tovább dolgoznak családjukért, szeretteikért, de mi itt Nyársapáton, mondhatjuk azt is, és ezt büszkén mondom, hogy kis községünkért nagyon sokat tevékenykednek, igen, önök és ezt köszönöm.

A nyársapáti nyugdíjas klub jelenleg 15 fős, de szívesen fogadnak új tagokat is-mondta az elnök. A mostani találkozón a klubtagok mellett a hozzátartozókat is szívesen látták és persze a korábbi klubtagokat is.

MICI FLÓRIÁNNÉ, vezető, Nyársapáti Nyugdíjas Klub: Még Ceglédről is jött olyan régi klubtagunk, aki egy évben egyszer jön ilyenkor ki, vagy ha kirándulni megyünk, mert szoktunk Cserkeszőlőre. A Nyugdíjas Klubnak van egy tánccsoportja, akivel ha nem is az országot, de a fél országot már bejártuk. Mindig van aki táncot tanít nekünk, jól érezzük magunkat, vidámak vagyunk, ami jó a léleknek, az a testnek is jó, ezt tartjuk és ez tart bennünket fiatalon, mondhatom.

A nyugdíjas klub a nagyobb ünnepekkor is összejön, legközelebb majd karácsony előtt, amikor az Évákat, Jánosokat, Istvánokat is köszöntik. A nyugdíjas napon a finom étel és ital mellé zenés nosztalgia műsorral is készült az önkormányzat.