Országos pályázat alkotásai láthatók a Várkonyi iskolában

877

Országos pályázatra készült rajzokat és festményeket láthatnak az érdeklődők február 10-ig a Várkonyi iskola Rákóczi úti épületében. A Város- és Faluvédők Szövetsége által meghirdetett ,,Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” című pályázaton 59 ceglédi diák vett részt.

Szebbnél szebb alkotásokat készítettek a ceglédi diákok az egyik országos pályázatra. Ezek most a Várkonyi István Általános Iskola aulájában is láthatók. Környezetüket és a számukra különleges jelentéssel bíró épületeket festették, vagy rajzolták meg.

MORVAY MÁRIA LUCA: ,,Amit rajzoltam most az a Zsidó templom, szerintem szép lett. Miért pont a Zsidó templomot választottad? Azért, mert még odajártam egyszer pingpongozni és nagyon szeretem az edzőt. Mivel rajzoltad, hogyan készítetted? Ceruzával és elég nehéz volt mindent belerajzolni.”

Perjési Szabó Ferenc is egy templomot rajzolt le.

PERJÉSI SZABÓ FERENC: ,,Mivel rajzoltad ezt az alkotást? Hát ceruzával, van amit grafittal csináltam. Nehéz volt elkészíteni? Igen.”

Évről évre az derül ki, hogy a gyerekek eddigi élményeik alapján alkotnak és jó látni, hogy van miből – fogalmazott köszöntőbeszédében az igazgató.

BÖGÖS ISTVÁN, igazgató, Várkonyi István Általános Iskola: ,,Annak lehet élmény anyaga, akinek van olyan lehetősége, van egy olyan terület, ahol ezek a szép épületek, papírra vetni való tájak megteremtődnek. Ez Magyarország, tehát legyünk büszkék arra.”

Város- és Faluvédők Szövetsége által meghirdetett pályázaton 59 ceglédi diák vett részt. De persze nem csak helyből, az ország különböző pontjáról érkeztek alkotások az intézménybe.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: ,,Jó dolog, szép dolog és szerintem a haszna az is, hogy másoknak is megmutatjátok és példát adtok. Én úgy gondolom, külön meg kell említenünk azt, hogy a Várkonyi iskola 2016 december 16 óta Örökös Ökoiskola megtisztelő címet és a kiállítást, nem véletlen itt tartjuk.”

A legszebb alkotásokat elkészítő diákokat oklevéllel jutalmazták. A kiállítás megnyitót diákok műsora tette még hangulatosabbá. A kiállítást február 14-ig tekinthetik meg az iskolában az érdeklődők.