Óvatosan az utakon!

1196

Mától hétfő estig tart az utakon a fokozott rendőri jelenlét. Ellenőrzik hogy be van-e kötve a biztonsági öv, megfelelően működnek-e a lámpák, érvényes-e a jogosítvány és persze szondáztatnak is a rendőrök. A tapasztalat szerint ugyanis a húsvéti ünnepek alatt ugyanis az ittas vezetés és a gyorshajtás miatt van a legtöbb baleset.

Sorban állították ki ma délután a ceglédi rendőrök az autókat a 4-es főúton. A szokottnál is nagyobb most a forgalom, mindenki siet haza. Húsvét közeledtével a kamionok is minél előbb célba szeretnének érni.

SZABÓ ZOLTÁN, mb.osztályvezető, Közlekedésrendészet, CRK: Fokozottan jelen leszünk a négyes számú főúton, mert ez a jelentős forgalom ide koncentrálódik erre a főútra. Folyamatosan amikor ezt megkívánja a forgalom, azaz nagyobb forgalom van, akkor mi egy-egy járőrpárossal próbáljuk a baleseteket megelőzni, valamint ha szükségessé válik rendőri intézkedés, akkor azt gyorsan és szakszerűen le tudjuk folytatni. Ennek megfelelően a forgalom zavartalanul tudjon menni.

A rendőrök ellenőrzik az okmányokat, a lámpák állapotát, és természetesen a biztonsági öv használatát is. A szondáztatást sem kerülheti el senki-mondta Szabó Zoltán.

SZABÓ ZOLTÁN, mb.osztályvezető, Közlekedésrendészet, CRK: Kiemelten kezeljük ez mellett az ittas és bódult állapotban közlekedők kiszűrését, mert fokozott közlekedésbiztonsági kockázatot jelent.

Nem az a cél, hogy bírságoljanak, hanem hogy megelőzzék a baleseteket -mondta a százados. A tapasztalat szerint ugyanis húsvétkor az ittas vezetés és a gyorshajtás miatt történik a legtöbb karambol. A rendőrség azért ajándékkal is készült. Akinél mindent rendben találnak nyuszis tollat és autóillatosítót kap. A fokozott rendőri jelenlét hétfő estig tart.