Papírgyűjtés az ovisokért

1436

A csoportszobák szépítsére fordítja a Deák utcai óvoda azt az összeget, amely a jövő heti papírgyűjtésből jön össze. Tavaly az udvari játékok fölé vettek árnyékolót a hulladékért kapott pénzből. A papírt a Mindennapi Kenyerünk Szociális Szövetkezet vásárolja majd meg az óvodától.

Idén is szerveznek papírgyűjtést a Deák utcai óvodában. A szülők kezdeményezték, hogy szívesen behoznák a papírhulladékot és az érte kapott pénzt az intézmény szépítésére fordítanák. A tavalyi gyűjtés bevételéből az udvari játékok fölé vettek árnyékolót. Most pedig a belső teret csinosítgatnák.

BÜKKI EDINA, tagóvoda vezető, Deák utcai Óvoda: A következő pedig hogy csoportszobánként más. A mi csoportunkba például padlót szeretnének cserélni. Tavaly 70 ezer forint jött össze, szerintem most ezt túl fogjuk lépni.

Az összegyűjtött papírt a ceglédi Mindennapi Kenyerünk Szociális Szövetkezet vásárolja meg.

ECSERI FERENC, elnök, Ceglédi Mindennapi Kenyerünk Szociális Szövetkezet: Azt előzőnél is ha jól emlékszem több száz kilogramm összegyűlt. Ezért egy jó árat tudunk biztosítani,aminek nem is az ár a lényege, hanem amit ebből vásárolni fognak. Nekünk meg nagyon fontos alapanyag lesz, hiszen az egyéb brikettálandó alapanyagok mellett a papír nekünk fontos szerepet játszik.

A papírból készült briketttet a szövetkezet értékesíti-tette hozzá Ecseri Ferenc, aki egyébként is amiben tud,mindenben segít az óvodának.

ECSERI FERENC, elnök, Mindennapi Szociális Szövetkezet: Én a szomszédban dolgozom. Emellett az iskolában, ahol dolgozom a közösségi szolgálatot fogom össze, és a gyerkőcökkel segítettük például felpakolni egy platóra azt a rengeteg papírt.

A papírgyűjtés jövő héten keddtől csütörtökig tart. A legnagyobb mennyiséget összegyűjtött csoport pedig tortát kap ajándékba.