Randalírozók tesznek kárt

974

A növényzetben, a járdában és szobor talapzatában is kárt tesznek a Katolikus templom előtti felújított területen a randalírozók. Leginkább az esti, éjszakai órákban jelennek meg és biciklikkel, gördeszkákkal okoznak kárt. Hamarosan tiltó táblákat helyeznek ki és a közvilágítás, díszvilágítás is teljes lesz a területen. Az önkormányzat abban bízik, ez némi visszatartó erő lesz.

Jól látszik hogy a cserjeágyás széles sávban ki van taposva. Méghozzá nem is egy helyen itt, a Szentháromság szobor körüli, nemrégiben felújított területen. És nem csak a növényzetben okoznak kárt a randalírozók.

HERVAI GERGŐ, főkertész: Az esti, éjszakai órákban vannak randalírozó csoportok, akik talán 3-4 méterrel arrébb ha megközelítenék a tér belsejét, a kiépített, burkolt járdán, akkor nem okoznának kárt a növényzetben illetve ha nem kontráznák, nem fékeznék össze a stabilizált burkolatot, meg a szobor talapzatán nem ugrálnának gördeszkával.

A területet több mint 1200 cserje és mintegy 6000 egynyári virág díszíti. És nagyon jó lenne, ha díszítené továbbra is-mondta a főkertész. Nem csak a növények maradnának épségben, hanem a burkolat is. A biciklik féknyomai ugyyanis nagyon elcsúfítják. Hervai Gergő elmondta: bízik benne, hogy sikerül megóvni értékeinket. Hamarosan tiltótáblákat is kihelyeznek.

HERVAI GERGŐ, főkertész: Én nagyon remélem, hogy a frissen kihelyezett tiltótáblák,amik hamarosan megérkeznek azok erre a problémára jótékony hatással lesznek, és ha a közvilágítás és a díszvilágítás is teljesen elnyeri a végső formáját akkor megszűnik ez a probléma ,a cserjéket természetesen pótoljuk.

A tiltótáblákat körülbelül két héten belül kihelyezik, és a közvilágítás, díszvilágítás is hamarosan megoldódik a területen.