Sikeres konzultáció

1609

A migrációs kérdéséket is tartalmazó konzultáció az eddigi legsikeresebb. Már mintegy másfél millióan küldték vissza az ívet-hangzott el a Nagykőrösön tartott fórumon, amelynek vendége a Fidesz alelnöke volt. Kubatov Gábor úgy fogalmazott: egyértelműen látszik: a magyar emberek saját maguk akarják eldönteni kikkel élnek együtt, kiket fogadjon be az ország. Ezt pedig Brüsszelnek is tudomásul kell vennie.

Teltház volt a konzultációval kapcsolatos fórumon Nagykőrösön. A megjelenteket Földi László köszöntötte. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: nagyon fontos hogy beszéljünk szabadságunk megvédéséről. Az a tét, hogy nyugodtan, félelem nélkül éljünk továbbra is, vagy sem.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Tessenek szívesek szétnézni Franciaországban, Németországban, vagy éppen Svájcban vagy éppen Hollandiában, ahol nem biztos hogy egy település ünnepét nyugodtan, békében meg lehet ülni.

obbantások, a nők zaklatása, az életszínvonal csökkenése-egyebek között ezekkel jár, ha befogadjuk a migránsokat-folytatta az országgyűlési képviselő. A fórum vendége, a Fidesz alelnöke, Kubatov Gábor is arról beszélt, fontos hogy hallassunk hangunkat. Igenis el kell mondani véleményünket, erre pedig kiváló lehetőség a hat kérdést tartalmazó konzultációs ív, amelyet már több mint másfél millióan küldtek vissza.

KUBATOV GÁBOR, alelnök, FIDESZ: Úgy látom, hogy az emberek hajlandóak elmondani a véleményüket és abban reménykedem, hogy támogatnak minket. Azért ez egy egészen más helyzet lesz, amikor majd Brüsszelbe az ő támogatásukkal tudunk menni és azt tudjuk mondani, hogy másfél millióan vagy annál többen elmondták véleményüket, az emberek java része pedig támogat minket ebben a kérdésben.

A migrációs kérdéseket is tartalmazó kérdőív a kormány eddig legsikeresebb konzultációja-tette hozzá Kubatov Gábor. Az alelnök azt is mondta: szociális, kulturális következményei is lesznek, ha nem emeljük fel szavunkat a bevándorlók ellen.

KUBATOV GÁBOR, alelnök, FIDESZ: Szerintem ez olyan változást hozhat Európa életébe, ha ezt a folyamatot nem állítjuk meg. Európában szabad országok vannak és mindenki ott rontja el a saját életét és sorsát, ahol akarja. Én azt szeretném ha Magyarországon ez nem így lenne és mi magunk dönthetnénk arról, hogy kikkel szeretnénk együttélni, kiket szeretnénk befogadni.

A konzultációs ívet még mindig várják-mondta az alelnök. Kubatov Gábor úgy fogalmazott: minél többen küldik vissza,annál erősebb lesz Brüsszelben az érdekérvényesítés.