Sikerszéria a Klément Borászatban

540

A Klément Családi Borászat cserszegi fűszeresét választották a legjobb bornak a nagy honi borversenyen, ahová a világ minden tájáról neveztek. Így először került Magyarországra, ezen belül Ceglédre a Szent Orbán vándordíj. Nem ez az egyetlen siker, a Klément borok érmet éremre halmoztak az elmúlt hónapokban.

Sikert sikerre halmozott az elmúlt hónapokban a Klément Családi Borászat. Mindig szépen zárnak nedüik a különböző versenyeken, a mögöttünk hagyott időszak azonban minden eddiginél kiemelkedőbb volt. A borász elsőként a legutóbbi díjat mutatta, amelyet hétvégén hozhatott el a szerbiai Horgoson rendezett Nagy Honi Borversenyről.  A vándordíj egy gyönyörű kép, amely Szent Orbánt, a szőlőművelők védőszentjét ábrázolja. Erre a versenyre a magyarok lakta területekről nevezhettek bort a világ minden tájáról. Összesen 120 nedü mérette meg magát. Klément György három bora is aranyérmes lett, a chardonnay, az ezerjó, és a cserszegi fűszeres. De ezzel még nem ért véget a verseny.

KLÉMENT GYÖRGY, borász: Kiválasztották a borverseny legjobb borát, amely egy évig birtokolja a vándordíjat, ami egyébként így először került Magyarországra és nagy örömmel veszem hogy éppen az én vinotékámat fogja egy évig díszíteni, merthogy a csúcszsűri az én cserszegi fűszeresemet választotta ki a legjobb négy bor közül.

 A vándordíjat vissza kell adni egy év múlva, de a csermpére festett kicsinyített mása a Klément Borászat Vinotékájának falát ékesíti majd. Ez a nemzetközi siker azonban csak egy a sok közül. A néhány hónapja rendezett körzeti borversenyről is aranyéremmel tért haza Klément György, az egyházi és világi borok megmérettetésén a kadarkája ért el kiugró sikert, aranyérmet és különdíjat is kapott. A Nemzeti agrárkamara pest megyei borversenyén is nagyon szép eredménnyel zártak a Klément borok.

KLÉMENT GYÖRGY: Ott a társadalmi zsűri különdíja, illetve a fehér kategóriában arany éremmel a rajnaim abszolút sorban is a második lett, ez különösen jó eredmény, mert elég komoly zsűri vett részt.

Az elmúlt hónapok fantasztikus sikerei erőt és új lendületet adnak a folytatáshoz-mondta Klément György.