Sokan érdeklődtek Cegléd standjánál

1335

Külön standon mutatkozott be Cegléd a Nemzeti Vágtán. A turisztikai szempontból is fontos eseményen minden évben jelen van a város. Nagyon sokan érdeklődtek a hétvégi Kossuth Toborzó iránt csakúgy, mint a Fürdő kínálta lehetőségekről. A város által indított lovas, Koczorné Bojnár Anita a legerősebb mezőnyben versenyzett az előfutamban, 4. helyen végzett, így sajnos nem sikerült a továbbjutás.

Minden a hagyományokról, zenei, és gasztronómiai sokszínűségünkről szólt a Nemzeti  Vágtán. A huszárfelvonulás éppoly látványos volt, mint a régi hangszereket megszólaltató bemutató vagy éppen az össznépi tánc, amelyhez gyerekek, szülők és nagyszülők egyaránt szívesen csatlakoztak. A Nemzeti Vágta a kezdetekről fogva a lovasokról és a magyar települések népszerűsítéséről szól. Az Andrássy úton most is hömpölygött a tömeg, a standokon sok község és város mutatkozott be, köztük Cegléd is.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Nekünk nagyon fontos, hogy megmutassuk magunkat, hiszen ez beleilleszkedik abba a képbe, amit próbálunk kialakítani magunkról, hogy Cegléd több mint gondolnád. Ezért szeretnénk mindig, évről évre itt megmutatni magunkat a Nemzeti Vágtán és most egy különleges vágta van, hiszen ez a tizedik Nemzeti Vágta.

A város standján a hétvégi Kossuth Toborzó programjait kínálták az érdeklődőknek, és persze a Budai úti Fürdő kínálta lehetőségeket is a figyelmükbe ajánlották. Nagyon sokan voltak, akik nem is gondolták volna mennyi értéket és szórakozási lehetőséget kínál Cegléd.

FÜLE MAGDA, vezető, Tourinform Iroda: Érdekes, mert megkérdezzük, hogy járt-e már Cegléden és mondják hogy igen, átutazóban. Mi mondjuk, hogy mi van itt, hogy mennyi minden program van és milyen fürdőnk van, akkor azt mondják, hogy tényleg, Budapest 50 perc, rengeteg érdeklődő van az ország minden részéből.

Cegléd nem csak a Korzón, a lovaspályán is érdekelt volt. Idén úgy alakult, hogy egy dunántúli lovas indult a város színeiben. Koczorné Bojnár Anita gyakorlott versenyző és nagyon sokat készült a vágtára. Az előfutamban Debrecen, Baja, Szentlőrinc és Buzsák lovasával versenyzett.

KOCZORNÉ BOJNÁR ANITA: A pálya remek volt, a legerősebb mezőnyt kifogtuk, és a leggyorsabbat is. – Kik voltak a legerősebb ellenfelek a mezőnyünkben? – Baja és Debrecen.

A sorsolás tehát meglehetősen szerencsétlen volt Cegléd számra. Anita mindent megtett a győzelemért, de végül a negyedik helyen zárta az előfutamot. A továbbjutás nem csak Anitának nem sikerült. A Vágtán más-más települések színeiben induló ceglédieknek sem volt lehetőségük bizonyítani a középfutamban. Szabó Levente harmadik, Kövesdy István hatodik, Ungvári Miklós ötödikként búcsúzott az előfutamban. Kövesdy Zsolt a középdöntőben zárta a versenyt harmadikként.