Sokat spórolhat a kőrösi kórház

1312

Napelemek kerülnek a nagykőrösi kórházra. Ezzel jelentős energiamegtakarítást érhet el az intézmény. A beruházásra pályázaton nyert forrás a kórház, mintegy 118 millió forintot. A fejlesztés ezzel nem áll meg, ha egy másik pályázaton is sikeresen szerepelnek, minden betegszobába és vizsgálóba is klímaberendezéseket szerelhetnek fel.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: A nagykőrösi kórház a KEHOP pályázati rendszerében 118 millió 92 ezer forintot nyert, fotovoltaikus rendszerek fejlesztésére.

A pályázati sikert a térség országgyűlési képviselője jelentette be Nagykőrösön. Földi László örömét fejezte ki, amiért ismét fejlődhet a térség egyik fontos intézménye. A megnyert 118 millió forintnak köszönhetően napelemeket szerelnek a kőrösi kórház tetejére. Ezzel jelentős megtakarítást érhetnek el az energia felhasználásban.

TANKÓ ÁGOTA, főigazgató, Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház: Azért is fontos ez, hiszen hosszú távon a kórház gazdaságos működtetéséhez nagyon fontos hogy a dologi kiadásokat drasztikusan csökkenteni tudjuk. Ez a napelemes pályázat illetve a másik pályázatunk ha nyer, akkor lehetővé teszi azt, hogy az egész házat ilyen nyári forróságban beklimatizáljuk ezzel is a betegek gyógyulásának megfelelőbb körülményeket biztosítsunk.

Az egészségügy támogatása kiemelten fontos a kormánynak-erről már az országgyűlési képviselő beszélt a sajtótájékoztatón.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: A 2014-2020-as uniós költségvetésből az egészségügy nagyon sok támogatást fog kapni. Reményeink szerint mind a nagykőrösi, mind a ceglédi kórház újabb forrásokhoz, mind helyi, mind uniós forrásokhoz fog jutni a következő években, erre esélyünk reálisan megvan.

A nagykőrösi kórház kétszer is az elnyerte az „év kórháza” címet. Ez az új fejlesztési lehetőség pedig ismét büszkeséggel tölti el a várost-mondta az alpolgármester.

KÖRTVÉLYESSY ATTILA, alpolgármester, Nagykőrös: Az hogy így fejlődik és halad ez a kórház előre, azt bizonyítja, hogy igenis ez a kórház meg akarja mutatni, hogy még többre képes, mindig feljebb és feljebb teszi a lécet és ez bennünket nagykőrösieket még büszkébbé tesz erre az intézményre.

A pályázat egy év múlva valósulhat meg, vagyis 2018 nyarára felszerelik a napelemeket a kórházra.