Sport-és egészségnap a Gimnáziumban

821

Íjászat, táncház, mediball, jóga, foci, aerobic-csak néhány program,amelyen a Kossuth Gimnázium diákjai részt vehettek ma délelőtt. Az intézmény sportnapján az egészséges táplálkozásról is hasznos információkat kaptak a tanulók, és volt fogászati szűrés, valamint anyajegyvizsgálat is. A programok mellett átadták a tavaly indított környezetvédelmi pályázat díjat is.

Teljesen megtelt a Gimnázium tornaterme, Gál Csaba edzésén nagyon sok diák mozgott együtt. Ez csak egy állomás volt a mai napon, számos mozgási lehetőséget kínált az intézmény a hagyományos egészség-és sportnapján.

GULYÁS ZOLTÁN, igazgató, Kossuth Lajos Gimnázium: Szívesen eljönnek orvosok, ezzel az egészséges életmóddal foglalkozók, szakemberek. A fitnesz edző, a karate edző, a városból már jelentkeznek, és hívnak bennünket, hogy ők is eljönnének. Most például teljesen új program a fogászati szűrés. a szemész már nem is fért be. Elnézést kérek innen is tőle, de jövőre ő is fog jönni.

Foci, mediball, jóga és íjászat-valamennyi állomáson sok diák vett részt. A végzősök éppúgy nagyon aktívak voltak,mint a kisgimisek.

BARANYI TIBOR PÉTER: Most voltam elsősegély nyújtáson és voltam váltófutáson. –Melyik program tetszett eddig a legjobban?-Az elsősegélynyújtás. Azért mert ott megpróbálták tanítani, hogyan lehet újraéleszteni embereket.

Jó hír, hogy a felmérések alapján egyre több gyerek sportol valamit. A sport, a rendszeres mozgás testnek és léleknek egyaránt jót tesz.

BARANYI TIBOR PÉTER: Megtanulod beosztani az idődet és önmagában jó, mert segít megőrizni az egészségedet.

A sportnapon a jelelésről, az egészséges táplálkozásról is sokat megtudhattak a diákok és például arról is mi a különbség az internetes zaklatás és trollkodás között. A diákok azt is megtudhatták, hogyan védekezhetnek a leghatékonyabban az érdemtelen bántás ellen. A tanulók minden állomás végén úgynevezett aktivitási cetlit kaptak. Ezen a napon két különleges előadás is várta a diákokat. A víz tisztaságával, a hulladékgazdálkodással és népesedéssel kapcsolatos játékos feladatra invitálták a fiatalokat dr. Hetesssy Zsolt és dr. Németh Zsolt.

NÉMETH ZSOLT, egyetemi tanár: Ezek elősegítik elvetni a gondolkodásmód magvát. Tehát ha valaki belegondol azokba a számokba valamennyire amiket itt mutatunk a túlnépesedés problémájával, a hulladék növekedésének, a víz szennyezésének problémájával, akkor későbbiekben is tovább viszi ezt.

Ma adták át a tavaly indított „Otthonunk a Föld”című pályázat legjobban teljesítő csapatainak az ajándékot. Valamint díjazták a környezetvédelmi pályázat raj,fénykép, film és irodalmi mű legjobb pályamunkáit.