Szeptemberben már birtokba vehetik a gyerekek

1035

Új játszótér lesz a Külső-Kátai úton, a kutyaiskola melletti területen. Régi vágya teljesül ezzel a környéken élő családoknak. A kerítéssel ellátott, minden uniós szabványnak megfelelő területen csúszda, hinta, egy rugós játék és egy kis kút is. A kicsik a tervek szerint szeptemberben birtokba is vehetik az új játszóteret.

Itt, a Külső-Kátai úton, a kutyaiskola mellett alakítják ki a városrész új játszóterét. Még a kivitelezés fázisában van a terület, de már jól látható, hogy élvezetes kikapcsolódást nyújt majd a gyerekeknek.

FERENCZI NORBERT, önkormányzati képviselő: Picike játszótér, de a mienk, és szeretjük, vagy szeretni fogjuk. Két lépésben valósult meg a fejlesztés, egyrészt el kellett keríteni a területet, olyan területet választottunk amelyik nem vizenyős, mert a feltöltött részen vagyunk.

Az elkerítés után pedig a játszóeszközöket is kihelyezték. Négy hinta, csúszda, egy rugós játék és egy kis kút várja majd a gyerekeket. Természetesen gumiszőnyeget is lehelyeznek majd az uniós szabványnak megfelelően-tette hozzá a körzet önkormányzati képviselője. Ferenczi Norbert elmondta: régi vágya volt a környéken élő családoknak, hogy legyen egy játszótér.

FERENCZI NORBERT, önkormányzati képviselő: Már érzékelem a kisgyerekes családok igényeit. Hogyha kellően igénybe lesz véve a játszótér akkor a következő évben egy pici homokozóval bővítjük a területet. Ültettünk fákat is, ez azt jelenti ,hogy az árnyék is néhány év múlva rendelkezésre fog állni, illetve hangsúlyozom balesetveszély nélkül tudnak majd itt játszani a kicsik, mert megfelelően elkerítettük a területet.

A játszótér valóban hiánypótló lesz, hiszen sem a Széchenyi úti óvoda óvoda, sem a Hold, a Virág és a Nyárfa utca környékén nincs játszótér. A tervek szerint szeptemberben már birtokba is vehetik a gyerekek a játszóeszközöket.