Ceglédi Filmfesztivál – szombaton eredményhirdetés!

1419

Szombaton hirdetik ki a filmfesztivál eredményét. Az Uránia Mozi és a Városi Televízió által hirdetett pályázatra 27 alkotás érkezett, amelyeket ingyenesen lehet megnézni szombaton 10 órától a Moziban. Ezt követi majd az eredményhirdetés. A zsűriben elismert filmes alkotók foglalnak helyet.

Részlet az egyik rövidfilmből, amely az Uránia Mozi és a Városi Televízió felhívására érkezett. A pályázatra alkotók és alkotócsoportok jelentkezését várták.

SÁGI JUDIT, kulturális menedzser: A cél egyértelműen a filmkészítés propagálása illetve az ahhoz való kedv meghozatala volt. Egészen jól sikerült, 27 pályázat érkezett be, nagyon színvonalas filmek, nagyon sok köztük a profinak mondható.

A pályázatra rövidfilmekkel lehetett pályázni. Van köztük dokumentumfilm és animációs alkotás is. A filmeket neves zsűri bírálja majd: Vékás Péter és Pap Ferenc – Balázs Béla-díjas operatőrök, Kiss Zsigmond, operatőr, Havas Miklós producer-forgatókönyvíró és Pap Zsolt, a Cegléd Televízió ügyvezető igazgatója, producer, rendező. A filmeket bárki megnézheti szombaton az Uránia Mozi.

SÁGI JUDIT, kulturális menedzser: 10 órakor kezdődik a nagyteremben. Elkezdjük vetíteni a filmeket. Mindegyiket levetítjük és fél négy körül várható az, hogy eredményt hirdetünk.

Az eredményhirdetésen külön köszöntik a gyermek-ifjúsági, felnőtt és animáció kategória győzteseit. A fődíj Zakar József keramikusművész munkája, George Pal Oscar-díjas ceglédi filmrendező alakját idéző szobor lesz. A vetítésen és eredményhirdetésen való részvétel ingyenes.