Táncház és korhű tanóra az Erzsébet táborban

995

Korhű tanórán ismerkednek a betűvetéssel, táncházban vehetnek részt, de kirándulni is mennek a Táncsics iskola Erzsébet táborosai. Az intézmény 48 diákja vesz részt ezen a héten a Budai úti iskolában tartott foglalkozásokon.

Ők a Táncsics iskola Erzsébet táborosai… Egy héten át várja őket színes program és nem csak a Budai úti iskolában. Agyagoznak, körmönfonnak, volt már itt ugrálóvár, ők pedig jártak már a kalandparkban is. A ma délutáni strandolás előtt azonban kicsit visszaültek az iskolapadba. Csak egy jó 100 évvel ezelőtti hangulatúba.

MÁTÉ BÁLINTNÉ szervező pedagógus: „Az iskola több mint 100 éves, kialakítottunk egy korhű tantermet, ahol megnézhetik, átélhetik, hogy hogyan tanultak 100 évvel ezelőtt a gyerekek. Eközben pedig a másik teremben táncházon vesznek részt a többiek.”

Miközben tehát az egyik csapat táncolt és énekelt, a többiek igencsak komolyan véve a feladatot, azzal ismerkedtek, hogyan telt egy-egy tanóra régen. Természetesen az írás előtt jött a kötelező kéz és körömellenőrzés.  A gyerekek néma csendben és példásan teljesítettek mindent, amit kellett. De természetesen ez csak egy része a tábornak. Holnap a majd 50 gyermek útra kel.

MÁTÉ BÁLINTNÉ szervező pedagógus: „Egy busznyi gyereket tudtunk bevállalni, ennyit tudunk mozgatni, hiszen holnap is megyünk kirándulni Poroszlóra, ott is egy szép programon veszünk részt.”

A gyerekek egy héten át kapcsolódhatnak ki a napközis táborban, amely azért is nagy segítség a szülőknek, mert gyakorlatilag minimális és jelképes összeget kell csak fizetniük a gyermekek számára felejthetetlen élményekért.