Tegyünk többet a környezetvédelemért!

1029

A környezetvédelemmel kapcsolatos előadásokat hallhattak és sportprogramokon vehettek részt a Bem Műszaki Szakiskola diákjai. Az intézmény is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amelynek lényege, hogy a tizenévesek minél többet tudjanak a fenntarthatóságról és aktívan kivegyék részüket a Föld védelméből.

i mindenre jó egy műanyag flakon, a hulladék újrahasznosítása miért fontos és mit tehet minden egyes ember azért hogy élhetőbb, szebb legyen Földünk-ezekről is hallhattak a Bem Iskola diákjai szakemberektől. Ez a nap csak arról szólt hogy a tanulók minél több ismerettel gazdagodjanak.

FERNENGEL KATALIN, igazgató Bem József Műszaki Szakközép-és Szakiskola: A fenntarthatósággal kapcsolatos előadásokat hallgathatnak a tanulók, ökolábnyomot számolhatnak illetve sportrendezvények vannak. Minden, ami érdekli a tanulókat és ami összefüggésben van a fenntarthatósággal.

Öt napon át tartott az iskolában a fenntarhatósági hét. A diákok osztályfőnöki órákon is a Föld védelméről beszélgettek. Az intézmény nem csak beszél róla,nap mint nap tesz is a környezet megóvásáért.

FERNENGEL KATALIN, igazgató Bem József Műszaki Szakközép-és Szakiskola: Én úgy gondolom, hogy mi, miután tudományos végzettségűek vagyunk, folyamatosan próbáljuk a tanulókba ezeket belenevelni és éppen ezért csatlakoztunk a szelektív hulladékgyűjtéshez is és a diákönkormányzat rendszeresen összegyűjti a szelektív hulladékgyűjtőből a papírt, külön a flakonokat.

A fenntarthatósági hét lezárásán az előadások mellett fontos szerep jutott a sportnak is. A diákok focizhattak és vicces programokon szemléltették, hogy autó helyett sűrűbben járjunk mondjuk biciklivel.