Tele van a hajléktalanszálló

1663

Az idei tél leghidegebb éjszakája előtt állunk. Cegléden és környékén akár -15 fok is lehet. Az utcán éjszakázók 10 perc alatt kihűlhetnek. A hajléktalanszállók tele vannak, de senkit sem küldenek el, minden rászorulónak biztosítanak fedelet. A ceglédi szállón több mint negyvenen töltik a hideg éjszakákat. Leginkább élelmiszerre és meleg ruhákra van szükségük. Az intézmény vezetője kéri: aki tud segítsen.

  

Tele van a fogas kabátokkal, sokan vannak a ceglédi hajléktalanszállón.

 

SZLANKÓ ANDREA, vezető, Hajléktalanokat Ellátó Intézmény: Jelenleg túlteljesítjük a tervet, sajnos. Tehát a megadott létszámon felül vagyunk. Most olyanok is bejönnek, akik életvitel szerűen jó időben a közterületen tartózkodnak.

 

A tél leghidegebb éjszakái előtt állunk, aki ilyenkor utcán akarja átvészelni, akár 10 perc alatt kihűlhet. A szociális szakemberek kérik: senki nem töltse az éjszakát a szabadban!

A ceglédi éjjeli menedékhelyen több mint negyvenen vannak. A hajléktalanok nem csak fedelet, ételt, hanem tisztálkodószert és ruhát is kapnak. Az intézményhez már eddig több zsáknyi adomány érkezett, szükségük van az utánpótlásra-mondta a vezető.

 

SZLANKÓ ANDREA, vezető, Hajléktalanokat Ellátó Intézmény: Ami nagyon fontos lenne most, az férfi nadrágok. Meleg nadrágok és cipők. De természetesen minden adományt nagyon szívesen fogadunk, mert van helye minden jellegűnek.

 

Tartós élelmiszert, ruhaneműt,tisztálkodó-és tisztítószert, valamint ágyneműt és egyéb használati cikket is szívesen fogad a Dugonics utcai szálló. Az intézmény senkit nem utasít el, minden fedél nélkül maradtnak biztosít ellátást.