Térségi oviolimpia – tizedszer

1805

Kocsér nyerte a térségi oviolimpiát. Ebben az évben Törtel volt a házigazda, a település fogadta a nyolc csapatot, akik egytől egyig nagyon szépen helyt álltak a versenyen. Cegléd is óriási szurkolótáborral érkezett, a várost a Köztársaság utcai ovisok képviselték, végül az ötödik helyen zárták a megmérettetést. Valamennyi gyerek és óvoda kapott ajándékcsomagot, a dobogósok pedig természetesen kupát is.

A ceglédi csapat, a Köztársaság utcai ovisok vonultak be elsőként a térségi oviolimpia megnyitóján. Őket követték az ugyancsak lelkes kis társaik Dánszentmiklósról, Törtelről, Nyársapátról, Csemőből, Jászkarajenőről, Kocsérról és Kőröstetélenről. Az ovisokat és szüleiket, az óriási szurkolótábort a térség országgyűlési képviselője köszöntötte. Földi László örömét fejezte ki, amiért a gyerekek jó hangulatú, játékos versenyét immár 10.éve megrendezik.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Örülök a 10. térségi oviolimpiának. Azt hiszem, mindegyiken itt voltam és mindig jól éreztem magam a gyerekek között annál is inkább, mert nekem is van négy, meg valaha tanár voltam és 30 év katedra nem kevés.

A verseny előtt bemelegítéssel készültek a gyerekek a feladatokra, majd kezdődhetett a megmérettetés A játékos feladatokban a gyerekek ügyességüket és gyorsaságukat bizonyíthatták. A ceglédi csapat nagyon szépen teljesített, a kicsik lelkesen meséltek élményeikről.

Minden csapat óriási szurkolótáborral érkezett. A ceglédi szülők is végigizgulták a versenyt, hangosan biztatták a kicsiket.

HEGEDŰS ANIKÓ, tagóvoda vezető, Köztársaság utcai óvoda: Nagyon jól érezzük magunkat itt Törtelen, nagyon színvonalas rendezvényen veszünk részt. Miután megnyertük a városi oviolimpiát, így az óvodánk szép, nagy tornatermében tudtunk felkészülni nagyon lelkesen, az óvonénik nagyon sok biztatással.

Valamennyi csapat küzdött a győzelemért, a házigazda, Törtel ovisai is mindent beleadtak. A versenyen sportemberekből álló zsűri értékelte a gyerekek teljesítményét, a versenyszámok között Kőhalmi Ferenc bűvész varázsolta el a közönséget, és volt karate bemutató is. Az oviolimpiát végül Kocsér csapata nyerte, második Jászkarajenő, míg harmadik Törtel lett. Cegléd az ötödik helyen zárta a megmérettetést. Az óvodák labdákból, homokozóból álló ajándékcsomagot kaptak, minden gyerek személyre szóló jutalmat is hazavihetett, a győztes csapatok pedig rollert, kupát és érmet is kaptak, Földi László, országgyűlési képviselő pedig minden óvodának vásárlási utalvánnyal is kedveskedett.