Több autónyi hulladék az árokban

1439

Mintegy tíz teherautónyi hulladékot szedtek ki a Várvag munkatársai a Köztársaság utcáról nyíló árokból. A Szép utca és a Csatorna utca között, házfalak mentén húzódik az árok, amelyben mintegy húsz éve gyűlt a szemét. A hulladék miatt a csapadékvíz nem  tudott lefolyni a Köztársaság utcából.

Üvegek, dobozok, ágnyesedékek-a legkülönbözőbb hulladékokkal volt tele a Köztársaság utca Szép utca és Csatorna utca közötti, falmezsgyés árok. Sokan nem is tudták, hogy itt árok van, pedig mintegy húsz éve alakították ki.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Azért építették, hogy levezesse a vizet. Elvezesse a Kishíd utca felé, de sajnos ezt húsz év óta nem takarították ki .A tavalyi évben lakossági bejelentés érkezett és a város műszaki emberei elindultak megkeresni az okát, hogy miért nem működik ez az ároktakarítás.

Kiderült, hogy az árok bejárata be volt falazva, amelyet kibontottak és egy kaput tettek a helyére. A közmunkások pedig mintegy két hét alatt teljesen megtisztították az árkot.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Tíz autóval vittek el a Várvag emberei. El kell gondolkodni rajta, hogy ezt a szemetet a lakosok hordták ide. Ezt nem a város másik területén, hanem az itt élők. Szeretném felhívni a lakosság figyelmét, hogy legyünk környezettudatosabbak. A szemetünket a kukába tegyük és onnét vitessük el.

Az árok kitakarításának köszönhetően a Köztársaság utcán remélhetőleg megoldódik a csapadékvíz elvezetés.