Több parkoló, szebb környezet

1175

Kulturáltabbá, szebbé, biztonságosabbá tette az önkormányzat a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola Pesti út előtti szakaszát. Befejeződött a járda felújítása, új burkolatot kapott a parkoló és bővült is az autós helyek száma. Ezek mellett pedig a zöldövezet is megújul. Az elkorhadt, beteg fák helyére oszlopos gyertya fasort ültettek.

Tavaly ősszel kezdték el a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola Pesti út előtti járdaszakaszának felújítását. A töredezett, rossz állapotú beton helyett, szép, új térburkolat fogadja a járókelőket. De nem csak a járda, az iskola előtti parkolók is megújultak. Sőt, nem csak megújultak.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Felvettük a kapcsolatot az iskola vezetőségével, hogy hogyan tudnánk megoldani azt az áldatlan állapotot, ami itt reggelente uralkodni szokott, így végülis megnéztük a hely adottságait és itt, ezt a parkoló szakaszt tudtuk  kibővíteni. Úgy hogy a zömében gyerekeket autóval iskolába hozó alsósok szüleinek legyen lehetősége arra, hogy itt parkoljanak.

Az iskola előtt most már 12 autó tud parkolni. A felújítás nem csak kulturáltabbá, de biztonságosabbá is tette a gyerekek iskolába jutását. A szakaszon a járda és a parkoló rész megújulás mellett a zöldövezet is szebb képet mutat majd, mint évekkel ezelőtt. Az elkorhadt, beteg fák helyére újakat ültettek a szakemberek.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Nagyon szép, ide illő oszlopos gyertyafasort ültettünk. Illetve még ami elmaradt a munkálatokból, most a tavasz folyamán a sövénysor pótlása lesz illetve egy olyan talajtakarás lesz, amit itt a városban már több helyen alkalmazunk, tehát egy nagyon szép, kulturált környezet alakul ki.

Az iskola bejáratánál korlátokat is kihelyeztek a kisdiákok biztonságának érdekében-tette hozzá Takáts László. A polgármester a terület műszaki átadásán elmondta: a város szépítése természetesen folytatódik.