Többszázan indultak szurkolni

1252

Két szurkolói busz is indult Ceglédről Kassára. A CEKK női kosárlabda csapat negyeddöntőt játszik a szlovák nagyvárosban. A lányok adásunkkal egyidőben lépnek pályára. A ceglédi szurkolók között diákok, szülők és nagyszülők is elutaztak, hogy közösen szurkoljanak a kosaras lányoknak.

Tizenegy óra előtt gyülekeztek a szurkolók a sportcsarnok előtt. Gyerekek, szülők és nagyszülők is csatlakoztak a népes táborhoz. És érkeztek természetesen azok is, akik nem csak most,de hosszú ideje minden meccsen szurkolnak a CEKK lányainak.

SÜVEGES ANDRÁS: Úgy indultunk ennek az egésznek, hogy megyünk öten, aztán lettünk tizen,aztán lettünk huszan. Most olvasom, hogy leszünk kétszázan,mert autóval is jönnek és a lányokon múlik az egész, hátha ki tudjuk szurkolni.

A kosaras lányok a legjobb négy közé kerülésért játszanak ma este Kassán. Az Európa Kupán gyönyörűen menetelő CEKK valamivel hat óra előtt lép pályára a szlovák nagyvárosban. Egyedülálló, hogy ennyien elutaznak szurkolni a lányoknak, a siker igazi közösségé kovácsolta a ceglédieket.

KALMÁR BÁLINT: Az hogy a lányok ezt a teljesítményt nyújták, fantasztikus. Csodálatos dolog, hogy ilyen sokan szurkolunk. Mindegy hogy fiatal vagy idősebb, azt mondhatom, hogy család lettünk. Ha a lányok tovább menetelnek, az pedig egy csodálatos dolog lehet.

A két busznyi ceglédi szurkoló között jónéhány diák is van. A kosaras lányok sikere hatalmas motiváló erő is lehet az utánpótlás számára.

LADÁNYI ZOLTÁN: Ez annyiban is erőt ad nekik hogy látják, hogy hova lehet eljutni. Erőt adhat az utánpótláskorú gyerekeknek, hogy ilyen csodás eredményt lehet elérni, remélem nyernek a lányok, erre számítunk.

A Kassára vezető útról valamint a meccsről Süveges András facebook oldalán élő videóval is jelentkezik majd bizonyos időközönként.

SÜVEGES ANDRÁS: Rendszeresen a buszról, odaérünk és mindig amikor csak tudunk, persze a meccsről is, lesznek jó momentumok szerintem.

Süvi oldalán tehát nyomon követhetjük a szurkolói tábor útját és természetesen a kassai meccset is A szurkolói tábor erejére nem csak ma, jövő héten is szükség lesz a negyeddöntő visszavágóján.