Toldi Forgatag Nagykőrösön

1636

Kötetlen, szórakoztató nap keretében mutatta be a Toldi Miklós Szakközépiskola az általuk tanított szakmákat. A nyolcadikosok mellett az intézmény jelenlegi diákjait és szüleiket is várták a játékos forgatagra. A sport és kézműves foglalkozások mellett volt főzőverseny, kutyás bemutató és sütivásár is. A jó hangulatú programon részt vettek a szakmai gyakorlatot biztosító cégek képviselői is.

 

Sok látnivaló, rengeteg izgalmas program és finom falatok-röviden így lehetne jellemezni a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola „forgatag”elnevezésű rendezvényét. A kötetlen délutánra a diákokat és szüleiket egyaránt várták.

KISNÉ RÓZSA IBOLYA, igazgató, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola: Szeretnénk elérni, hogy azoknak a gyerekeknek a szülei, akik hozzánk járnak, kicsit többet tudjanak meg rólunk. A szülői értekezletek nem tökéletes alkalmak, és nagyon sok olyan szülő van, aki akár a saját képességeit is ki tudja itt bontakoztatni. Tehát őket hívtuk meg, hogy mutassanak meg magukból egy kicsit valamit. Szeretnénk, ha a többi szülő pedig ellátogatni hozzánk és betekintést kapnának, hogy milyen képzést folytatunk és mivel foglalkozunk egyáltalán.

A forgatagra a végzős általános iskolásokat és azok szüleit is invitálták, hiszen nagyon jó lehetőség volt ez arra, hogy ismerkedhessenek az iskola képzésével. Mindezt persze játékos, kötetlen formában. A jó hangulatú forgatagban még a legkisebbek is részt vettek.

KISNÉ RÓZSA IBOLYA, igazgató, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola: Sok lehetőséget biztosítunk a kézműves foglalkozásokra is, tehát kipróbálhatják a szakma egyes részterületeit. Mondjuk a mézeskalács díszítést, vagy a kertészeknél a különféle nyersanyagokkal való munkát. Láthatnak például aszalt gyümölcsöt, aszalt gyümölcsökből készült különböző tárgyakat.

Boszorkánykonyhával is várták az érdeklődőket, ahol azt lehetett megnézni mit jelent a gyakorlatban az analitikus technikus valamint az élelmiszeripari gépész technikus képzés. A cukrász tanulók süti vásárral készültek, de lehetett kürtös kalácsot és kemencében sült ételt is kóstolni. Emellett sportprogramok, kutyás bemutató és idegen nyelvi elfoglaltság is volt. Országosan hiány van pékből, húsipari termékgyártóból és élelmiszeripari technikusból. Ezekre a képzéseket szeretnék leginkább vonzóvá tenni a fiatalok számára. Az egész délutánon át tartó programon a szakmai gyakorlatokat biztosító cégek is bemutatkoztak.