Tortaparti a cukrászdában

1255

Idén is édességgel kedveskedett az Újvároson működő cukrászda a Báthory utcai óvodába járó gyerekeknek. Már hagyomány, hogy tortapartira hívják a kicsiket. Ezúttal is ötemeletes tortával készültek, a mintegy száz óvodás vaníliás-tejszínes-málnás finomságot kapott ajándékba.

Izgatottan érkeztek a Báthory utcai óvodások az Újvároson működő cukrászdához. Több mint tíz éve már, hogy minden esztendőben vendégül látják a kicsiket. A cukrászda és az óvoda jó szomszédokhoz méltóan kölcsönösen kedveskedik egymásnak.

LAJOS MARY, mestercukrász, Békebeli Cukrászda: Viszonozni szeretnénk, hogy ti hoztatok nekünk szüreti kóstolót és megbeszéltem a kollégákkal, hogy mi az ami ízlene nektek.

 A választás pedig idén is színes, szemet gyönyörködtető tortára esett. Mint megtudtuk, a az öt emeletes, rózsaszín, sárga, kék, zöld és barna színekben pompázó édesség nem csak szép, egészséges is.

LAJOS MARY, mestercukrász, Békebeli Cukrászda: Nagyon sokat foglalkozunk azzal, hogy egy édesség legyen egészséges, sok tejből és teljes kiőrlésű gabonából készült a felvert. Egy nagyon könnyű tortát készítettünk.

Tejszínes vaníliás-málnás tortával lepték meg a gyerekeket.A kicsik gombócokba kapták az édességet, így visszahozva egy picit a nyár hangulatát.

A nagycsoportos ovisok már jártak néhányszor a cukrászda tortapartiján, és jól emlékeznek milyen finomságokat ettek itt az elmúlt években. A gyerekek nem csak a kész tortát kóstolhatták meg, a készítés folyamatából is kivehették részüket egy picit. A családias hangulatú eseményen a körzet önkormányzati képviselője is részt vett. Károly Ferenc elismeréssel szólt a cukrászda tortapartijáról.