Új fákat is ültetnek

1079

Elkezdődtek a városban a tavaszi gallyazások, faifjítások. A társas-és kertvárosi övezetekben is kivágják az öreg, korhadt fákat, elszáradt gallyakat. A munkák mintegy három héten át tartanak, a belváros egyes szakaszain útlezárásra is számítani kell majd. Az öreg fák helyett újakat ültetnek, az év során mintegy száz csemete kerül ki egyebek között a Mizsei útra, a Szent Hubertusz park és a budai úti fürdő környékére.

Beköszöntött a tavasz, ezzel együtt pedig menetrendszerűen elkezdődtek a városban a fasori munkálatok. Tegnap például a Tél utca végén található egyik korhadt fát vágták ki a szakemberek, de a társasházak környékéről is érkezett bejelentés.

HERVAI GERGŐ, főkertész: A lakótelepi övezetben a közös képviselőkkel együttműködve a bejelentéseket a helyszínen megtekintjük és akkor eldől az, hogy mit kell cselekednünk. A panelek és épületek szigetelését rongálják a fák, továbbá a csatornákat benövik, ilyesmi problémákkal keresnek meg minket.

Ha az időjárás engedi, a munkákkal április 15-ig végeznek-mondta a főkertész. Hervai Gergő elmondta: csak az indokolt, valóban korhadt,beteg fákat vágják ki.

HERVAI GERGŐ, főkertész: Az Alszegi úton kellett két beteg korhadt fát eltávolítani, a Szent Hubertusz parkban is kell még. A mai nap folyamán ez megtörténik, továbbá a Dugovics utcán, a Kossuth Ferenc utcán is kell majd. Itt a járda szakaszos lezárásával kell beavatkoznunk.

A belvárosban korhadt japán akácokat kell majd kivágni. Az önkormányzat fiatal fákkal pótolja majd az elöregedett növényeket.

HERVAI GERGŐ, főkertész: Az év folyamán 95 fát fogunk elültetni, többek között a Mizsei úton, a Szolnoki úton, a Szent Hubertusz park oldalában lesz egy fasor gesztenyéből, a Mizsei úton ostorfákat ültetünk, a fürdőnél, a kemping kerítésénél fogunk hársakat ültetni.

A város egyes szakaszain, főként a belvárosi részen a munkák idején fél vagy teljes útzárra kell majd számítani.