Új parkolók a Buzogány utcában

1043

Kulturált parkolókat alakítottak ki a Buzogány utcában. A Zsinagóga szomszédságában lévő eddig földes, saras területen kilenc-köztük egy mozgáskorlátozott számára-alkalmas parkolót létesített az önkormányzat és megoldódott a vízelvezetés is. A körzet önkormányzati képviselője, Takátsné Györe Anett elmondta: a Buzogány utcában további parkolókat is szeretnének kialakítani, emellett pedig rendezni szeretnék a Táncsics Iskola melletti területen a parkolását.

Nyolc autó számára alkalmas két és fél méteres szabványos merőleges parkolót és egy szélesebb, mozgáskorlátozott parkolót épített az önkormányzat a Buzogány utcában. A Zsinagóga előtti területen-főleg esős időben áldatlan állapotok uralkodtak korábban.

TAKÁTSNÉ GYÖRE ANETT, önkormányzati képviselő: Tulajdonképpen itt egyáltalán nem lehetett parkolni. Vagy ha parkoltak, akkor térdig álló sárban szálltak ki. Ez láthatóan így meg is oldódott. A parkolókban megtörtént a csapadékvíz elvezetés, úgyhogy reményeim szerint most már olyan körülmények között lehet parkolni, ami elfogadható.

Az új parkolók műszaki átadásán elhangzott: a tervek szerint a Buzogány utcában újabb parkolókat is kialakítanának. A helyszínrajz alapján összesen 26 parkolót létesítenének új burkolattal, beleértve a volt galambpiac területét is. A parkolókon kívül egyéb tervek is vannak, például játszóteret is építenének, ám ez némi akadályba ütközik a Zsinagóga melletti szinte romos épület megvásárlása miatt.

TAKÁTSNÉ GYÖRE ANETT, önkormányzati képviselő. Sajnos a tulajdonossal, itt a Zsinagóga mellett lévő tulajdonossal nem sikerült megegyezni, nem tudtuk az ingatlant megvásárolni, hiába fejeztük ki szándékunkat, sőt amennyire csak tudtuk próbáltunk megegyezni de eltérőek az árak, amit az önkormányzat tud érte kínálni illetve amit az ingatlan tulajdonos szeretne érte kapni.

Takátsné Györe Anett elmondta továbbá: az egész Buzogány utcát szeretnék rendezni illetve a Damjanich utcát is kulturáltabbá kívánják tenni. Ehhez először véglegesíteni kell az utca forgalmi rendjét.

TAKÁTSNÉ GYÖRE ANETT, önkormányzati képviselő: A kerékpárút is szóba került. Szükségünk lenne a kisegítő iskola egy bizonyos részének területére, ami szélesítés lehetőségét adná. Ezzel tudnánk megoldani a Táncsics iskola parkolási problémáit, mert az is irgalmatlan. Ott is hepehupába szállnak ki a szülők és a gyerekek. A városnak ez a csomópont része részemről elsődleges, legfontosabb, hogy rendezésre kerüljön.

A tervek készen vannak, jelenleg több hivatalos szervtől is engedélyeztetésre várnak-tette hozzá a körzet önkormányzati képviselője.