Újabb fejlesztések a Szűcs telepen

1491

Új útalapot kap a Fűtőház utca egy szakasza. Olyan rossz állapotban volt már, hogy mindenképpen fel kell újítani. Emellett pedig az Orgona utcában élők is kulturáltabb körülmények között tudnak közlekedni mostantól, hiszen ott is elkészült az útalap.  A körzet önkormányzati képviselője, Hörömpő Annamária elmondta: folyamatos felméri a lakossági igényeket és mindent tőle telhetőt megtesz a városrész fejlesztéséért.

Néhány hete számoltunk be róla, hogy megújult a parkoló, a járda egy része, fákat ültettek és szalétlit is építettek a Szolnoki úti lakótelepen. A körzet képviselője, Hörömpő Annamária pedig ma újabb fejlesztésről számolt be. Ezúttal a Szűcs telepen. Itt az Orgona utcában élők mindennapjai váltak kulturáltabbá, mostantól nem kell saras úton járniuk.

HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA, önkormányzati képviselő: Az Orgona utca alapvetően nem volt útalapos, most kapott útalapot. Illetve a mögöttünk lévő Fűtőház utca másik szakasza ami nem rendelkezik aszfalt réteggel, a Bürgeház dűlő felé vezet ki, erősen megrongálódott és itt az útalap helyreállítás helyreállítása történik most.

 Az útszakasz felújításán most is dolgoznak a szakemberek, a képviselő azt mondta: legkésőbb jövő hét közepéig végeznek a munkákkal. A Szűcs telepen egyébként az elmúlt években számos fejlesztés történt. Bővült a közvilágítás, új lámpatesteket szereltek fel és térfigyelő kamerákat telepítettek. Hörömpő Annamária a folyamatban lévő fejlesztésekről is beszélt. Mint mondta: a körzetében élők már nagyon várják a város talán második legnagyobb beruházását.

HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA, önkormányzati képviselő: Az itt élőknek nagyon nagy üdvére mind a Kernács telep, mind a Szűcs telep lakosainak a felüljáró mellett létesül a gyalogos kerékpár út plussz felüljáró, amely kulturáltan járdán megközelíthető lesz és megoldja azt a problémát, hogy nehogy a teherautók mellett kelljen biciklivel idős embereknek átkelnie.

Így javul majd az Ipartelepi rész megközelíthetősége. Ez pedig mintegy 1000 munkavállaló életét könnyíti meg és egy hosszú évtizedek óta fennálló probléma is megoldódik. A beruházásra pályázaton nyert pénzt a város.