Újabb vállalkozások, újabb munkahelyek

1533

Egy milliárdos uniós támogatást kap négy település ipari park kialakítására, illetve fejlesztésére. Cegléd 500, Abony 306, Nyársapát 98, míg Újszilvás 45 millió forintból alakíthat ki vállalkozások számára üzleti területet természetesen infrastruktúrával együtt. A fejlesztéssel újabb munkahelyek települhetnek a térségbe, ezzel együtt pedig többszáz új munkahely jöhet létre.

Gazdaságélénkítés, munkahelyteremtés, adóbevétel növekedés szempontjából is nagyon fontos fejlesztés kezdődhet négy településen. Összesen mintegy 1 milliárd forintos támogatás érkezik a térségbe-jelentette be sajtótájékoztatón Földi László, országgyűlési képviselő.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Cegléd városa 500 millió forintos támogatást nyert, miniszter úr aláírta, Abony városa 306 millió forintot, a miniszter úr aláírta, Nyársapát önkormányzata 98 milliós támogatást, Újszilvás 45 milliót nyert üzleti infrastruktruális fejlesztésre.

A négy település ipari park kialakítására, illetve bővítésére nyert pénzt. Cegléd 500 millió forintból kezdheti meg a fejlesztést, vagyis az ipari park 2-es ütemét.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester, Cegléd: Az építési törmelék lerakó területén, a 4-es út és az ipartelepi út között egy ipari park fejlesztés lesz. A pályázat céljai között szerepel a megfelelő úthálózat kiépítése, közművesített telkek kialakítása illetve szolgáltatóház kiépítése az ottani vállalkozások kiszolgálására.

Európai színvonalú ipari park létesül Abonyban is. A régi vásártér területén, a Törteli út és a Mátyás király út között, mintegy 53 ezer négyzetméteren alakítják ki-mondta a város alpolgármestere.

DÉVAYNÉ KAZINCZY SÁRA, alpolgármester, Abony: Ez a körbekerített üzleti park több mint 30 rugalmasan összefonható, egyenként minimum 1500 négyzetméteres alapterületű telket foglal majd magába az infrastruktúra segítségével.

Nyársapát polgármestere történelmi jelentőségűnek nevezte a lehetőséget, hogy 98 millió forintból ipari parkot alakíthatnak ki a településen.

KIS MIKLÓS, polgármester, Nyársapát: Ki is fogjuk tudni használni annál is inkább, mert három vállalkozó már jelentkezett is erre a területre, mert ez mostmár megépül, településünk is hozzá fog járulni az ország fejlődéséhez.

Újszilvás a negyedik település, amely nyert, ott 45 millióból lesz ipari park. A néhány éve megépült Tápiószele Abony közötti út kiváló adottság a további fejlesztéshez

PETRÁNYI CSABA, polgármester, Újszilvás: Ez az elérhetőség 8 kilométert fog biztosítani ehhez az ipari park részhez, amit most ki fogunk alakítani. Nem csak a utat, vizet, csatornát, gáz, hanem a telkeknek egy olyan közvilágítást, ami nem kerül energiába, napelemes kandeláberek elhelyezésével.

Az ipari parkok egy éven belül el is készülhetnek-hangzott el a sajtótájékoztatón.