Újítások a köztemetőben

1412

Több, eddig földes útszakasz szilárdabb burkolatot kapott az újvárosi köztemetőben. Így kulturáltabban tudják megközelíteni hozzátartozóik sírját a látogatók. Emellett új kúttal, virágágyással és új lépcsővel is szépült a temető, fiatal fákat ültettek, a buszmegálló és a bejárat közé pedig járdát építettek. Az önkormányzat pályázik az első és második világháborús katonasírok felújítására is.

Évről évre szebb és kulturáltabb arcát mutatja az újvárosi köztemető. Az önkormányzat által megbízott üzemeltető cég idén is végzett felújításokat. Sokan busszal érkeznek hozzátartozóik sírjához. A közlekedésüket segíti, hogy járdát építettek a buszmegálló és a bejárat közé. Emellett a temető eddig földes útszakaszai közül több is szilárdabb burkolatot kapott, a dombon pedig új lépcső épült.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Ez a kis domb a temető elég nehezen megközelíthető volt az elmúlt években. Áldatlan állapotok uralkodtak, és éppen ennek a folyamodványát látjuk itt a hátunk mögött.

Az önkormányzat célja, hogy minél több zöldfelület legyen és szép kertjellegű temetőt alakítsanak ki-mondta a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Nem csak a kőből épített környezetre figyelünk oda, hiszen egy temető, egy temetőkertbe kilátogatóknak mindenképpen a lelki béke nagyon fontos dolog és éppen ezért az elmúlt években az elöregedett növényzet kivágásra került. Helyette új fákat ültetett a temető üzemeltető illetve az önkormányzat az idei esztendőben és ez még nem fejeződött be, hiszen folytatódni fog az ősz folyamán további fák kerülnek elültetésre, pótlásra.

 A közelgő mindenszentek és halottak napján új kút is segíti a látogatókat, és virágágyást is kialakítottak.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Keressük az olyan helyeket, ahol ki lehet alakítani olyan kis térrészeket, ahol az idelátogatók meg tudnak pihenni és a szeretetteikkel együtt tudnak lenni. Ezen túl pedig a temetőben első és második világháborús katonasírok is vannak. Az önkormányzat pályázni fog ezeknek a megújítására, hiszen most van az első világháború századik évfordulója és ennek keretében a hadtörténeti intézet pályázatot írt ki, és szeretnénk az itt található első világháborús hadisírokat is megújítani.

A temető felújítás tehát folytatódik-hangsúlyozta Takáts László. A polgármester elmondta: a temető kapuihoz térfigyelő kamerákat szeretnének telepíteni.