Újra indult a judo világ

411

A járványhelyzet ellenére hatvanegy ország 409 judósa került fel a sorsolási táblára a hétvégén rendezett Grand Slam Hungary-n. A korábbi World Judo Tour versenyek elegáns eseménye volt mindig a rajtot megelőző sorsolás, amelyet azonban idén ünneplőbe öltözött emberek összejövetele helyett online formában tartottak meg.
A magyar Grand Slam-csapat tagjai közt indult a ceglédi sportolók közül 73 kilogrammban Ócsai Sándor, Détári Dániel, 81 kilogrammosoknál: Ungvári Attila, 90 kilósoknál Iklódi Máté és 100 kilogrammban Vég Zsombor.
Eredmények:
ÓCSAI SÁNDOR (Ceglédi VSE) helyezetlen
DÉTÁRI DÁNIEL (Ceglédi VSE) helyezetlen
UNGVÁRI ATTILA (Ceglédi VSE), helyezetlen
IKLÓDI MÁTÉ (Ceglédi VSE) helyezetlen
VÉG ZSOMBOR (Ceglédi VSE) helyezetlen

A 81 kilósoknál az olimpiai kvalifikáció szempontjából is igen fontos lett volna a tavalyi GP-bronzérmes Ungvári Attilának a jó budapesti szereplés. A Ceglédi VSE kétszeres Eb-bronzérmes judósa a kazah Hamzával harcolt, s a kiélezett meccs során, a hosszabbításban, saját indításából került szorult helyzetbe, míg végül a kazah jutott tovább. A judós úgy nyilatkozott, hosszúnak érezte a nyolc hónapnyi kihagyást, nemzetközi versenyek és edzőtáborok nélkül. Meglepte, hogy a küzdelem alatt gyorsan elfáradt, pedig az ellenfelén ugyanezt érezte, aki azonban – úgy tűnik – fejben jobban bírta a küzdelem végét. Hozzátette, bár már fiatalon megszerzik a kellő állóképességet, most mégis úgy érzi, túl kimerítő volt a megmérettetés. Ungvári Attila továbbra is tokiói indulást érő helyen szerepel az olimpiai kvalifikációs ranglistán, de a budapesti Grand Slamen az utolsó, még bejutást érő pozícióban maradt.