Ünnepi estet tartott a Táncsics iskola

1885

Ünnepi koncerttel kedveskedtek a Táncsics Iskola diákjai szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak. Az intézmény karácsonyi gáláján az énekkar előadása mellett egyéni produkciókat és táncos műsorszámokat is láthatott a közönség. Az est köszöntőjében a tankerületi igazgató úgy fogalmazott: a legértékesebb amit egy ember ajándékozhat a másiknak, az idő.

Heteken át készültek a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai a karácsonyi gálára. Az intézmény énekkara természetesen ünnepi dalokkal kedveskedett szüleiknek, nagyszüleiknek, rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek. A közönséget az iskola igazgatója köszöntötte. Rimóczi Gábor elmondta: az intézmény az éves szokásos programjai mellett-mint például a Táncsics est-most újabb ünnepi rendezvénnyel kedveskedik.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: Úgy gondoltuk vezetőtársaimmal, hogy igazságtalan lenne a gyerekekkel szemben, hogy az eddig tanultakat ne tudják bemutatni egy koncert formájában. Melyik lenne a másik legjobb ünnep, mint karácsony, ami úgyis a családról szól, úgyis a meghittségről szól. Advent illetve advent után a karácsony a legszentebb ünnepünk és meg tudjuk pezsdíteni ezzel a koncerttel.

Már csak néhány nap van karácsonyig, a legtöbben már megvették az ajándékokat is, de az igazi ajándékok nem a plázákban és a boltokban vannak-erről már a tankerületi igazgató, Fodor Gábor beszélt.

FODOR GÁBOR, tankerületi igazgató: Ez a mai este-én úgy fogalmaztam meg, hogy az idő ajándékozása. Mert ezek a ragyogó szemű gyerekek, akik felkészültek időt szántak arra, hogy felkészültek, gyakoroltak, próbáltak. A tanárok, a kollégák időt szántak arra, hogy felkészítik a gyerekeket, és önök pedig most időt szánnak arra, hogy ezt most meghallgassák.

Az együtt töltött idő alatt pedig megszületik a csoda. A másik emberre szánt idő ugyanis a szeretet mértéke-fogalmazott Fodor Gábor. Az esten az énekkar előadása mellett egyéni, zenés műsorszámokat és táncos produkciókat is láthatott a közönség. A gálán az alsó és felső tagozatos diákok is felléptek.