Ütemterv szerint halad az építés

1331

Ütemterv szerint halad az M4-es Üllő és Cegléd közötti szakaszának építése. A 44 kilométeres gyorsforgalmi út munkálataihoz ma a térség országgyűlési képviselője is kilátogatott. Földi László elmondta: a remények szerint nem csak Ceglédre, a környékbeli településekre is vonzza majd a befektetőket a megépült út. Emellett pedig autóval mintegy fél órára csökken a menetidő a fővárosig.

A térképen jól látszik a készülő M4-es út és a szervízutak nyomvonala. De nem csak papíron, a valóságban is zajlik az építkezés jó néhány hónapja. A beruházás során a meglévő kétszer egysávos szakaszokat kétszer kétsávosra bővítik Albertirsa, Ceglédbercel határán és Ceglédbercel, Cegléd közigazgatási területén.  Az M4-es Ülő és Cegléd közötti 44 kilométeres szakasz építése két ütemben valósul meg. A munkálatokhoz ma a térség országgyűlési képviselője, Földi László is kilátogatott. A kétszer kétsávos szakaszon óránként 110 kilométeres sebességgel lehet majd közlekedni. Vagyis lerövidül a menetidő a fővárosig.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Én nagyon örülök annak és bízom benne, hogy ennek a 2×2 sávos gyorsforgalmi útnak az elkészülte után Budapest gyakorlatilag fél órás távolságra kerülhet. Ferihegy itt van az orrunk alatt, 50 kilométerre és bízom benne, hogy ez föltárja ennek a vidéknek a lehetőségeit és adott esetben potenciális befektetőket is szeretnénk erre a vidékre.

Ipari üzemek, egyéb gazdasági vállalkozók településben bízhat nem csak Cegléd, a környékbeli települések is –tette hozzá Földi László. A vadonatúj sávok építése mellett a meglévő kétszer kétsávos utat felújítják Ceglédbercel után. Új nyomvonalú út épül majd’ 29 kilométeren Üllő, Gyömrő, Péteri, Gomba, Monor, Monorierdő, Pilis és Albertirsa elkerülése érdekében.  Az útszakaszon 9 forgalmi csomópont, 3 új felüljáró és 15 új aluljáró épül. A Cegléd és Üllő közötti gyorsforgalmú szakaszt kevesebb mint két év múlva már át is tudják adni.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Ez 2019 második félévére van prognosztizálva, és az előzetes információim alapján a munkálatok jól haladnak, időarányosan jól haladnak. Viszonylag az időjárás is kegyes volt eddig, a kivitelezők tudták végezni a földmunkákat, tehát úgy látom, hogy időarányosan jól áll az építkezés.

A Cegléd és Abony közötti szakasz közbeszerzése lezárult, ezen a szakaszon is elkezdődhet majd az építkezés, és folytatódhatnak a Szolnokot elkerülő szakasz munkálatai-tette hozzá az országgyűlési képviselő.