Útfelújítás a Lugas közben

933

Néhány napon belül járható lesz a Lugas köz. A kertvárosi részen lévő, eddig sáros szakasz útalapot kap. Az ott élők hosszú évek óta várnak már arra, hogy kulturált körülmények között tudják megközelíteni otthonukat. Az elkövetkező hetekben a város több utcáját is felújítják.

Folyamatosan dolgoznak a szakemberek a Lugas közben, hogy minél előbb járhatóvá tegyék az utcát. Az utcát, ahol hosszú évek óta áldatlan állapotok voltak, főként esős idő környékén. Ezt számolja most fel az önkormányzat.

KÓNYA ÁGNES, önkormányzati képviselő: Itt még néhány évtizede szőlőskert volt. Az akkori városvezetés még a ’80-as években, mikor elhatározta hogy ide bővíti a várost, terveket megcsinálta, de az összes infrastruktúra elmaradt, úgyhogy most van mit bepótolnunk.

Az úttükör kimarása és a feltöltés mellett a csapadékvíz elvezetést is megoldja az önkormányzat- mondta Kónya Ágnes. A képviselő továbbá hozzátette: a milliós kiadással járó útfelújítás nem csak a Lugas közt érinti.

KÓNYA ÁGNES, önkormányzati képviselő: Ezt az utcát majd szépen sorban követi a többi, és el fognak fogyni ezek a földes utcák. Ha máshogy nem, úgy hogy útalap lesz rajtuk ami teljesen jól járhatóvá teszi és ahol kicsi a forgalom, azt el is bírja. Itt például csak azok használják, akik itt laknak. Gondolom, hogy nagyon-nagyon fognak örülni ha már nem sáros lábbal kell bemenni a lakásukba.

A szakemberek mindent megtesznek, hogy minél előbb járhatóvá tegyék a Lugas közt. Ha minden a tervek szerint alakul, a hétvégén már használható is lesz.