Volkswagen fesztivál-rekordszámú résztvevővel

2017

A tavalyinál is több Volkswagen tulajdonos és rajongó vett részt a német autómárka nevét viselő fesztiválon. A három napos eseménynek idén is Cegléd adott otthont. A programok központja Budai úti kemping volt, de a több mint 120 Volkswagen buszt és autót bárki megcsodálhatta a belvárosban is, a járművek az egész városon áthajtva a Szabadság térre érkeztek. A fesztivált gyerekprogramok, vetélkedők és koncertek színesítették.

Sorra érkeztek szombat reggel a budai út kempingbe a Volkswagen tulajdonosok. Rengeteg egyedi kialakítású autócsodát lehetett látni, néhány éves járművet éppúgy mint veteránkorú bogárhátút vagy kisbuszt. A Biczók család Kiskunfélegyházáról érkezett a ceglédi Volkswagen fesztiválra. A családfő saját kezével újította fel ezt az 1974-es bogárhátút.  A német autómárka iránt szenvedélyük évtizedek óta tart.

BICZÓK CSABA: Nekem még a legelső autóm is Volkswagen Bogár volt. Budapest utcáján állt félig kész állapotban. Főiskolás éveim alatt ott jártam el és ahogy megláttam egyből beleszerettem. Azt is sikerült megvásárolni és azzal kezdtem el az ifjúságomat, hogy úgy mondjam.

A gyönyörű bogárkabriót lépten-nyomon megcsodálják.

Egyik ámulatból a másikba eshettek a Volkswagen rajongók a hétvégén.  Tavaly is Cegléden tartották a találkozót és olyan jól sikerült, hogy nem volt  kérdés a folytatás.

FEHÉR NÓRA, szervező: Próbáltam vinni ezt a rendezvényt a Dunántúlra, nagyon negatívak voltak, itt pedig mindenki segítőkész és barátságos. És már annyian vagyunk mint tavaly, és még csak most kezdtük.

Rekordszámú résztvevő és fergeteges hangulat jellemezte az idén már fesztivállá nőtt három napos programot. Az ország egész területéről érkeztek Volkwagen tulajdonosok, rajongók. Sőt külföldről is, több olasz és lengyel családdal is találkoztunk. A több mint 120 autó tulajdonost és mintegy 350 fős vendégsereget a polgármester is köszöntötte.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: A városnak nagyon fontos, hogy olyan események legyenek, amikkel megmutathatjuk magunkat az ide érkezőknek. Ez a találkozó is bízom benne, hogy ilyenné kezd válni és egy hosszú folyamat elején vagyunk. Mi tágra nyitjuk a karjainkat azoknak, akik kíváncsiak ránk és megtisztelnek minket azzal, hogy ide jönnek.

Az autókból és buszokból álló karaván a budai úti kempingből indulva áthaladt az egész városon, végül a Szabadság térre érkeztek. Az út mentén mindenki integetett nekik és videót, fotókat készítettek. A látványos felvonulás csak egy volt a számos program között, ami a három nap alatt várta a fesztiválozókat.

FEHÉR NÓRA, szervező: A lényeg az lett  volna, hogy ne menjen el a Volkswagen szeretet érzés, ezért csak olyan játékok vannak és vetélkedők ami autóval kapcsolatos illetve vannak a tájékozódási versenyek, amelyeknek az a lényege, hogy megismerjék Ceglédet és ne csak a kempingben legyenek az emberek.

A résztvevők a budai úti fürdőben, aquaparkban és a kalandparkban is kellemes órákat tölthettek, a szervezők külön gondoltak a gyerekekre is, őket kreatív kuckó és vetélkedők várták. A fesztiválon több koncert is szórakoztatta a közönséget. Fellépett egyebek között Selecta Áfonya, Tom White, és a Peters and Friends zenekar is. A tervek szerint a Volkswagen fesztivált jövőre is Cegléden tartják majd.