Zenei fesztivál kibővült programokkal

1119

Igazi családi nappá bővült idén a Táncsics Iskola gyermekzenei fesztiválja. Az intézményben természetesen ezúttal is minden a zene körül forgott-egyéni és csoportos énekprodukciókat is láthatott a közönség-de sok-sok játékkal és szórakoztató programokkal is készültek az osztályok.

Ének minden mennyiségben-röviden így lehetne összefoglalni a Táncsics Mihály Általános Iskola gyermekzenei fesztiválját. Negyedik éve már, hogy az intézmény diákjai egyéni és csoportos produkciókkal készülnek a jeles eseményre, de nem csak az övék volt a színpad.

SOMODI RUDOLFNÉ, igazgatóhelyettes, Táncsics Mihály Általános Iskola: A Táncsicsosokon kívül fellép a Szent Kereszt általános iskola csoportja 15 perces műsorral, ezenkívül az Ifjúsági zenés szinitanoda, a rocksuli, lesz zumba bemutató, a fit-kides gyerekek is fellépnek.

Népdal, könnyűzene és musical dallamok is felcsendültek a fesztiválon. A sokféle stílus természetesen nem véletlen.

SOMODI RUDOLFNÉ, igazgatóhelyettes, Táncsics Mihály Általános Iskola:  A Táncsics Mihály Általános Iskolának a legfőbb célja, hogy az értékes zenekultúrát minél inkább terjessze. Kapcsolódunk a mai nappal a városi rendezvénysorozathoz. Kinyitjuk az iskolát és megmutatjuk hogy milyen színesek, milyen sokrétűek vagyunk, milyen családias a hangulat a Táncsics Iskolában.

A családias hangulat pedig nem csak a mindennapokra, a zenei fesztiválra is igaz. Az iskola ebben az évben, a Városnapokhoz kapcsolódva sokkal több  programmal várta a gyerekeket és a szülőket, mint az elmúlt esztendőkben.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató: Úgy döntöttünk, hogy egy kicsit kibővítjük a műsorszámokat. Az osztályokat kértük fel, hogy különböző árulni való dolgokat hozzanak és az úgynevezett Táncsics fabatkáért árulják. Én úgy érzem és már láttam a tömeget, hogy ezt meg tudom hitelezni, hogy mindenki nagyon jól fogja érezni magát a mai napon.

A gyerekeket igazi játékparadicsom várta és finom süteményeket is lehetett kóstolni.