11 hónap után újra versenyen

498

Már nagyon várták azt a napot a CVSE FitKid Szakosztályának sportolói, amikor újra a versenyzésé lehet a főszerep, annak ellenére, hogy az elmúlt időszak, a karantén, a nehezített edzéskörülmények eddig ismeretlen felkészülés elé állították őket. A megszokottnál jóval nagyobb elővigyázatossággal, a járványügyi követelményeknek megfelelve, nézők nélkül, „maszkok mögött” rendezték meg az országos FitKid versenyt. 2020 első országos versenyére Szolnokon került sor, szeptember második hétvégéjén.
Szombaton a Szepes Réka – Lipák Réka összetételű duó új gyakorlattal indult, amit teljes összhangban hajtottak végre. Vasárnap délelőtt a II. osztályból az I. osztályba feljutott versenyzőkön volt a sor. A két osztály között jelentős a különbség anyagerősségben, amihez „fel kell nőni”, így a lányoktól azt kérte a szakvezetés, hogy amit jelenleg tudnak, azt mutassák be szépen és szokják a mezőnyt. Pap Veronika összeszedetten versenyzett, Bartus Emese izgult, így egy pici hiba csúszott a gyakorlatába. Délután Lipák Réka egyéniben szintén szépen kivitelezett koreográfiát mutatott be. Késő este a big free csapaton volt a sor. Az utolsó napokban nehezítette felkészülésüket, hogy Kovács Barbi nem tudott a csapattal versenyezni, így át kellett alakítani a gyakorlatot. Ennek ellenére a lányok mindent megtettek, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el. Nem mindennapi hétvégén vannak túl a ceglédiek, de a versenyzés élménye mindent felülmúlt. Bízzunk benne, hogy az idén még lesz lehetőségük versenyen részt venni.
Országos FitKid I. és II. osztályú verseny
II. oszt. duó: 1. CVSE (Szepes Réka, Lipák Réka)
II/A egyéni VII. kcs. 1. Lipák Réka
I. oszt. V. kcs. 4. Pap Veronika 7. Bartus Emese
I.oszt. Big Free 1. CVSE (Bartus Emese, Bíró Lola, Csiszár Evelin, Hartyáni Fanni, Lipák Réka, Pap Veronika és Szepes Réka)
Felkészítők: Randos Gabriella vezetőedző, Móricz Alexandra és Kovács Barbara.