30 éves a Széchenyi úti kisbolt

1501

30 éves születésnapját ünnepelte a hétvégén Farkas Lászlóné mini marketje. A kisbolt 1988-ban egyedülállónak számított a városban hosszú nyitva tartása miatt. Az ünnepi napot a törzsvásárlók és az alpolgármester körében töltötte a tulajdonos.

Sokan gyűltek össze a Széchenyi úti kisbolt előtt a hétvégén. Nem véletlenül, hiszen az ottani kisbolt 30. születésnapját ünnepelte. Farkas Lászlóné a tulajdonos a kezdetekről beszélt.

FARKAS LÁSZLÓNÉ, tulajdonos: ,,Valahogy ez akkor olyan hiány volt a piacon, tehát nem voltak hétvégén nyitva tartó üzletek, nem tudtunk elmenni sehová sem egy fél kg kenyérért, vagy tejért, tehát gyakorlatilag nekem a saját gyakorlati példám adta az ötletet, hogy milyen jó lenne és valóban így is történt.”

Farkas Lászlóné arról is beszélt, hogy rengeteg célja és elképzelése van a jövőre nézve is. Mindig azon dolgozik, hogy szebb és jobb legyen a kisbolt és hogy kellő vidámsággal, kedvességgel fogadja továbbra is a vásárlókat.

FARKAS LÁSZLÓNÉ, tulajdonos: ,,Kérdezték tegnap, hogy hogy érzem magam, mondtam, hogy úgy, mint egy menyasszony a lakodalom előtt. Nagyon fáradt vagyok és nagyon izgulok. De mindemellett boldog is vagyok, mert úgy érzem, hogy sok mindent elértem az életben, amit szerettem volna, de ezért tettem is.”

Az ünnepségen részt vett az egyik törzsvásárló is. Zsengellér Ferencné már az mini market nyitása óta oda jár vásárolni.

ZSENGELLÉR FERENCNÉ: ,,Nagyon szeretem, nagyon közvetlen, családi barátok is hála a jó istennek. És tényleg, ha éjjel kettőkor kell kinyitni, akkor éjjel kettőkor nyitnak ki. Én nagyon szeretem őket, tényleg csodálatos kis családi vállalkozás.”

Az alpolgármester Hegedűs Ágota is méltatta a tulajdonost és a kisboltot is.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,A Marika gondolt egy nagyot és nyitott egy családi vállalkozást, egy olyan boltot, ami a városban egyedülállóan este 10-ig volt nyitva. Emlékszem rá, hogy én is sokszor jöttem végig itt a Széchenyi úton és olyan öröm volt látni, hogy a Marika még nyitva van, gyorsan beugrok.”

Az ünnepségen terített asztal és koktélbár fogadta a résztvevőket valamint a Patkós Irma Művészeti Iskola növendékei egy kis műsorral kedveskedtek.