6000 virágot osztottak szét

1066

6000 virágpalántát osztottak ma szét a Várvag telephelyén. Azok kaphattak a virágokból, akik jelentkeztek a városszépítő versenyre. A legaktívabbak most a társasházak voltak. Majd félszáz előkert szépülhet majd tovább a ma átvett növényekkel.

Közös képviselők, családi ház és üzlet tulajdonosok álltak sorba a palántákért. Április végéig kellett igényelni a virágokat, és ma a városüzemeltetési társaság Kőrösi úti telephelyén lehetett átvenni azokat.

HERVAI GERGŐ főkertész Várvag Kft: „Idén 6000 palántát osztunk ki az egynyáriakból a jelentkezőknek a Virágos Ceglédért mozgalmon belül és már az is körvonalazódik, hogy idén a társasházak a legaktívabbak, hiszen idén közel 40 jelentkező lett ebben a kategóriában. Tehát nagyon valószínű, hogy ott fogjuk majd a legszebb kerteket és előkerteket látni. Én bízom benne, hogy amikor zsűrizünk nyáron, szépséges előkerteket látunk.”

Az intézmények és a társasházak mellett sokan családi házukat szeretnék szépíteni a növényekkel. Úgy tűnik, minden évben rendületlenül teszik ez – hiszen állandó és állandóan nagy az érdeklődés a program iránt. A 6000 tő virágot természetesen ingyen kapták meg a jelentkezők. A feladat most már annyi, hogy elültessék és gondozzák azokat. És gyönyörködjenek a színes kertben, hiszen sokfajta növényt vihettek haza.

HERVAI GERGŐ főkertész Várvag Kft: „Ezek közül balkonokba való futómuskátlit, petúniát, paprika virágot, bársonykát, bojtocskát, szúnyogűzőt. Rengetek fajtát.”

A balkon kategória induló 20, a többiek 40 illetve 50 virággal térhettek haza. A kertekben pedig természetesen nem csak az ott lakók gyönyörködnek majd. A nyár folyamán a zsűri is útra kel, hogy megnézze és persze fotózza, kinek milyen lett kertje, előkertje. A legszebbeket pedig természetesen idén is díjazzák majd.