90. születésnapján köszöntötték Marika nénit

1254

A munka és a szerető család a hosszú élet titka – ezt mondta Mészáros Istvánné, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntöttek ma Albertirsán az Evangélikus Szeretetotthonban. A ceglédi szépkorú asszonynak az alpolgármester Hegedűs Ágota is  hosszú és boldog éveket kívánt.

Virággal és ajándékcsomaggal érkezett Hegedűs Ágota alpolgármester, hogy a város nevében felköszöntse születésnapján Mészáros Istvánnét. A 90. születésnapon a miniszterelnök és a polgármester által aláírt oklevéllel is köszöntötték az ünnepeltet. Marika néni örömmel fogadta az alpolgármester köszöntését. A szépkorú asszony már 20 éve özvegy.

MÉSZÁROS ISTVÁNNÉ: ,,Két gyermekem, egy fiam, meg egy lányom van, a fiam itt lakik Cegléden, a lányomék Nyíregyházán ott is van két család, meg már unoka is. Ott dolgoznak, ott laknak. Ott van egy kislány, az már tíz éves, a fiamnak két kislánya van.”

A gyermekeivel és családjukkal mind a mai napig szoros kapcsolatot ápolnak. Marika néni arról is beszélt, hogy ő egész életében a mezőgazdaságban dolgozott.

MÉSZÁROS ISTVÁNNÉ: ,,Aztán mikor férjhez mentem akkor is dolgoztam, a férjem katona lett utána és mikor visszajött, akkor magunk gazdálkodtunk. Magunknak csináltunk gazdaságot. Volt ott minden. Gyönyörű nagy portánk volt, házunk is nagyon szép volt.”

Marika néni mindig segítette gyermekeit, amiben csak tudta. De arról is beszélt, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

MÉSZÁROS ISTVÁNNÉ: ,,Sokat kell dolgozni és megbecsülni amiért dolgozik az ember. Nem csak várni, hogy majd lesz, hanem megdolgozni érte, hogy tényleg legyen, én ennyit dolgoztam kedves.”

A Szeretetotthonban nagyon jó lakni – mint mondta – hiszen mindenki kedvesen bánik velük és a szobájával is teljesen elégedett. Marika nénit többen felköszöntötték születésnapja alkalmából, erről tanúskodott a sok szép virág az asztalán.