A buszbaleset áldozataira emlékeztek Cegléden is

2125

Az Olaszországban történt buszbaleset áldozataira emlékeztek ma a Táncsics Mihály Általános Iskolában. Ahogy tették ezt város és országszerte, hiszen a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el a mai napra. Az iskola udvarán egyperces néma csönddel és egy dallal emlékeztek az elhunytakra.

A jelenlegi adatok szerint tizenhatan haltak meg a péntek este történt olaszországi balesetben. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai utaztak hazafelé egy franciaországi sítúráról. Zömében az iskola kilencedikes és tizedikes tanulói voltak a buszon, de utaztak velük tanárok, szülők és más, vidéki utasok is. A tragédia miatt a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el a mai napra. A Táncsics Mihály Általános Iskolában is az áldozatokra emlékeztek.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: ,,Ma gyásznapot rendelt el a kormány, hiszen 18 éve nem volt ilyen baleset, ami ennyi gyereket érintett volna. Úgy gondolom, hogy nekünk is meg kell emlékezni a halottakról, ezért kértem, hogy ezen az órán kicsit jöjjünk ki és emlékezzünk meg róluk.”

A pedagógusok és a diákok az udvaron gyülekeztek, hogy ők is együttérzésüket fejezzék ki. A diákok nemcsak csenddel adóztak az áldozatok emlékének, a 8.z osztály egy szép dallal  készült a gyásznapra.

További információk szerint a buszon utazott egy abonyi születésű fiatal, Petrezselyem Norman is, aki vélhetőleg életét vesztette a balesetben.