A Cegléd Nagytemplomi Református Egyházközség közleménye

666

Kedves Testvérek!

A Koronavírus miatt kialakult országos helyzet miatt Gyülekezetünk a következő Felhívást adja közre, és rendelkezéseket lépteti életbe:
Minden Gyülekezeti Alkalom határozatlan időre szünetel!
A Vasárnapi Istentiszteleti Alkalmak is határozatlan időre szünetelnek!
A vasárnapi Istentiszteleteket élőben közvetítjük a gyülekezet Facebookoldalán: https://www.facebook.com/ceglednagytemplom/
Az Istentiszteleteket később is vissza lehet nézni, valamint igény szerint legépelt szöveget is el tudjuk juttatni azok számára, akik nem tudják számítógépen, telefonon meghallgatni. Tudomásunk szerint a szolgáltatók jelen helyzetben ingyenes mobil internetes adatkeretet biztosítanak, ezzel kapcsolatban tájékozódjanak szolgáltatójuknál. Kérjük, hogy azok, akik rendelkeznek ilyen lehetőségekkel, idősebb testvéreinket segítsék ezek használatában.
Kérjük továbbá, hogy aki bármilyen okból nem tudja, vagy nem szeretné elhagyni lakhelyét, otthonát és segítségre szorul – gyógyszertár, bevásárlás, élelmiszer beszerzés, ügyintézés – alább megadott elérhetőségeinken jelezze. Munkatársaink, diakónusaink segítenek!
Természetesen a legnagyobb biztonsági előírások betartása mellett. (Kevés fizikai kontaktus, fertőtlenítés, folyamatos egészségügyi ellenőrzés)
Aki felveszi velünk a kapcsolatot, megadja elérhetőségeit, visszahívjuk, megbeszélt feltételek mellett megkeressük őket.
Kérjük, ha valaki tud olyan segítségre szoruló emberről, aki esetleg nem tudja jelezni szükségét, segítsen, hogy az információ eljusson hozzánk.
A kéréseket, igényeket folyamatosan gyűjtjük. Hosszabb távon hetente 2-3 alkalommal rendszeresen tervezzük a segítségnyújtásokat, helyzettől függően természetesen azonnal cselekszünk.
Aki lelki segítséget szeretne ezekben a napokban kérni, szintén jelezze bátran elérhetőségeinken, mi visszahívjuk, segítünk. Telefonon ingyenesen visszahívjuk, vagy internetes kapcsolatot létesítünk (Skype, facebook).
További segítségnyújtási lehetőségeinkről a Nagytemplomi Lelkészi Hivatal elérhetőségein tájékozódhat mindenki.

Elérhetőségeink:
+36703373727 Hánka Levente lelkipásztor
+36304515954 Balázsné Takács Edit hivatalvezető
Üzenetet lehet küldeni nekünk:
Email: ceglednagytemplom.ref@gmail.com
Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/ceglednagytemplom/
Weboldalunkon: http://ceglednagytemplom.hu/contacts/

#ctv #Cegléd #koronavírus #veszélyhelyzet #református #egyházközség #közlemény