A ceglédi serdülő atlétalányok sikere a hétvégi csapat ob-n

610

A hétvégén kétnapos csapat ob-t rendeztek Székesfehérvárott, amelyen 7 ceglédi atléta vett részt. A csapatverseny lényege, hogy minden versenyszámban a helyezésekért pontokat szereznek a versenyzők, majd a verseny végén a csapat tagjainak a versenyszámokban szerzett pontjait összeadják és így alakul ki egy összpontszám, amit besorolnak.
A csapatban indultak:
– Keszthelyi Luca magasugrás, 80 m gátfutás, 4×100 m váltófutás
– Juhász Anna távolugrás, 80 m gátfutás és 4×100 m váltófutás
– Kirsch Kincső távolugrás, 4×100 m váltófutás
– Tóth Nikolett távolugrás, gerelyhajítás és 4×100 m váltófutás
– Macsári Eszter távolugrás
– Dánffy Diána gerelyhajítás
– Dánffy Dorina gerelyhajítás
Az első napon Keszthelyi Luca a magasugrást 169 cm-es új egyéni csúccsal megnyerte, amiért kapott 12 pontot. Dánffy Diána a gerelyhajításban több mint 30 m-es dobásával a 11. helyen végzett és szerzett 2 pontot. A lányok 4×100 m-es váltófutása kiválóra sikerült, de sajnos nem sikerült pontszerző helyen végezniük. A második napon Luca a 80 m gátfutásban a 9. helyen végzett, amiért kapott 4 pontot. Ezután már csak a távolugrás maradt, de sajnos lányainknak nem sikerült új egyéni csúcsot ugraniuk, így nem szereztek pontot. Összességében a ceglédi lánycsapat 18 pontot szerzett, amivel 10 csapatot megelőzve a középmezőny második felében végeztek. Ez nagyon szép teljesítmény ilyen kis egyesülettől.
Keszthelyi Luca a hétvégi serdülő atlétikai csapat ob-n a magasugrásban megszerzett győzelmével kvalifikálta magát a serdülőválogatottba . Luca 169 cm-t ugrott magasugrásban, ami neki szabadtéren új egyéni csúcs. A lécet ezután 171 cm-re tették, amit sajnos már nem sikerült átugornia, de mindhárom kísérlete nagyon bíztató volt. Majd a szeptember 29-i győri serdülőválogatott versenyen…