A ceglédiek is megmozdultak

1234

Majd 20-an gyűltek össze a Szabadság téren tegnap, hogy kifejezzék ellenérzésüket a kormány oktatáspolitikájával szemben. Így szeretnék támogatni a budapesti megmozduláson résztvevőket és felnyitni az emberek szemét, hogy a kormány nem jó irányba tart– mondta a szervező, Cserepes Gábor.

Majd két tucat ceglédi is csatlakozott ahhoz az országos szinttű tiltakozáshoz, melyet korábban Budapesten indítottak a kormány oktatáspolitikájával szemben. A megmozdulást az egyik közösségi oldalon szervezték.

CSEREPES GÁBOR, szervező: ,,Ennek az összejövetelnek pusztán annyi a célja, hogy Budapesten jelen pillanatban is zajló demonstrációt a helyi eszközeinkkel is támogassuk.”

Azért mentek a Szabadság térre, hogy kifejezzék tiltakozásukat az oktatási törvény ésszerűtlen módosítása ellen – folytatta.

CSEREPES GÁBOR, szervező: ,,Én úgy gondoltam, hogy talán a ceglédi emberek is megmozdulnak annak kapcsán, amit a jelenlegi politikai kurzus itt az oktatással kapcsolatosan művel. Az eredményét látjuk, hogy mennyien vették a fáradságot, nem kevésbé a bátorságot, hogy megjelenjenek és eljöjjenek ide.”

A megmozduláson többen is felszólaltak. A gyűlésen részt vettek politikusok is. Jelen volt például az MSZP helyi szervezetének az elnöke, Fehér István és a DK politikusa, Dr. Czinege Imre is.