A Halleluja kórussal folytatódott az ünnepsorozat

1308

Tegnap a Felszegi Református Templomban folytatódott a Reformáció Hete. Az ünnepségsorozat negyedik napján az emberek együtt imádkoztak, majd utána meghallgatták a Halleluja Kórus előadását.

,,Néma voltam, szótalan, hallgattam, de ez nem volt jó.” Tegnap a Zsoltárok könyvének 39. fejezetéből olvastak fel a Felszegi Református Templomban. Az ünnepségen Bereczky Örs református lelkipásztor is a bibliából idézett.

BERECZKY ÖRS, református lelkipásztor: ,,Hallgassuk meg az első parancsolatot az Ószövetségből a tíz parancsolatból. Mózes második könyve. ,,Én az úr vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről a szolgaság házából. Ne legyen más Istened rajtam kívül.”

Valójában minden további parancsolat erre épül, ezt teljesíti ki. A református lelkipásztor még egy idézettel készült.

BERECZKY ÖRS, református lelkipásztor: ,,Gyere velem katonának hallod-e. Hét esztendő nem a világ, gomblyukadba piros virág, hallod-e. Katonának, ha nincs dolga, akkor is van mindig zsoldja, hallod-e. Második szakasz: Ne menjél el katonának hallod-e. Hét esztendő kutyavilág, temetőben hervadt virág tudod-e. Katonának, ha nincs dolga csak a halált gyakorolja tudod-e. Se Istene, se hazája, nem lesz néki nyugovása sohase.”

Tegnap a Halleluja kórus adott koncertet a közönségnek. Az énekkar 2011-ben alakult, mint a Ceglédi Ökumenikus Kórus és 2014-ben vették fel a Halleluja nevet. Ami annyit jelent, mint Istent dicsérni szívvel és énekkel.