A hölgyeket köszöntötték

1156

Jó lenne, ha megfelelési kényszer nélkül élnék a mindennapokat a nők, nem kergetnének idealizált képet- mondta a városi nőnapi ünnepségén a polgármester. Takáts László beszédében köszönet mondott a hölgyeknek, amiért annyi terhet vesznek magukra, otthon és a munkahelyükön egyaránt. A Sportcsarnok zsúfolásig telt közönségéhez sztárvendégek is érkeztek. Poór Péter és Bereczky Zoltán ismert slágereket énekeltek.

Idősebbek és fiatalok is elfogadták a meghívást a ceglédi önkormányzat nőnapi ünnepségére. A hölgyeket minden évben zenés programmal köszönti a város. Köszöntőt idén is polgármester mondott. Takáts László úgy fogalmazott: a nők a mai világban egy idealizált képnek szeretnének megfelelni, aki minden helyzetben, mindenkor tökéletes.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Nagy terhet raknak saját magukra a mai nők, de ebből a rakodásból mi férfiak is kivesszük részünket. A megfelelés mázsás terhét helyezzük önökre, amelyeket kénytelenek cipelni otthon, a munkahelyen és szabadidejükben is. Ma, amikor önöket, a csodálatos hölgyeket köszöntjük, a legnagyobb ajándék talán az lehet, ha ezt a terhet levesszük egy kicsit a vállukról.

Egy igazi, értékes nőnek vannak hibái, amiket szeretne kijavítani. Vannak gyarlóságai amelyeken szeretne úrrá lenni, és vannak céljai, amiket meg szeretne valósítani, nem a megfelelési kényszerből, hanem mert neki úgy esik jól-tette hozzá a polgármester. A nőket nem csak március 8-án, minden nap köszönet illeti-mondta Takáts László.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Köszönöm, hogy társaink az életben. Köszönöm, hogy egyben tarják a családjainkat. Köszönöm az áldozatos munkájukat a mindennapokban, és azt kívánom önöknek, és azoknak is, akik nem tudtak ma eljönni, hogy jusson energiájuk minél több napot a megfelelés kényszere helyett ünnepként megélni.

Az ünnepségen Poór Péter ismert slágerekkel köszöntötte a zsúfolásig telt sportcsarnok közönségét. És vastappsal jutalmazták Bereczky Zoltán produkcióit is. A művész repertoárájából természetesen nem maradt ki Michael Jackson dala sem. De musical részleteket és magyar slágereket is énekelt Bereczky Zoltán, az egyik dalnál még táncos segítséget is kapott a nézők soraiból. Az ünnepség végén a polgármester és a képviselőtestület férfi tagjai egy-egy szál rózsával is köszöntötték a hölgyeket.