A legfiatalabbak vízilabdáztak ma a Városi Sportuszodában

895

A legfiatalabb vízilabdások mérkőztek ma egymással a Városi Sportuszodában. Egerből, Szolnokról és Budapestről is érkeztek csapatok. Az első három helyezett kupával térhetett haza valamint külön díjat kapott a legjobb játékos, a legsportszerűbb csapat és a torna gólkirálya is.

Ma tartották az első olyan vízilabda tornát Cegléden, ahol a 2008-as születésű fiatalok is megmutathatták ügyességüket. Láthatóan nagyon lelkesek, a ceglédi csapat egyik tagja Magda Peti arról beszélt miért szeret vízilabdázni.

MAGDA PETI: ,,Egy jó sport és szeretnék elérni valamit. Mit szeretnél elérni? Hogy egyszer válogatott vízilabdás legyek.”

A gyerekek mindent beleadva küzdöttek egymással. A versenyre öt csapat érkezett az ország különböző pontjából.

TANKÓ DORINA, szervező: ,,Elégedett vagyok nagyon és látni a nyáron elvégzett sok-sok munkának az eredményét. Vannak kiemelkedő teljesítmények is, de akik a sor végén voltak esetleg, azok már beértek a sorba.”

Hamarosan kezdődnek a bajnokságok, ahol az összes ceglédi csapat részt vesz majd. A legkisebb korosztályban olyan sokan vannak, hogy egy úgynevezett Bébi Bajnokságon két csapatot is indítanak.

TANKÓ DORINA, szervező: ,,Mióta felújították az uszodát télen és nyáron is tudunk üzemelni, rengetegen járnak úszó tanfolyamra, amit követően tudnak csatlakozni a vízilabda csapatokhoz és az önkormányzat támogatásával, a második és harmadik osztályos általános iskolások is oktatjuk, így közülük is tudunk meríteni a vízilabda szakosztályhoz.”

Az első három helyezett kupával térhetett haza valamint külön díjat kapott a legjobb játékos, a legsportszerűbb csapat és a torna gólkirálya is.