A nemzetközi porondra is készülnek

723

Február végén lépett utoljára pályára a VBW CEKK Cegléd NB I/A-s felnőtt női kosárlabdacsapata. Az utánpótlást nevelő CEKK Egyesület utolsó tétmérkőzése pedig az U16-os fiú csapatának március 12-én sorra került találkozója volt, de ezt a megmérettetést már nézők nélkül rendezték meg. Az azóta eltelt időszak a koronavírus-járvány miatt a CEKK-nél is az online edzésekről szólt, ám május 19-én néhány korosztály már megkezdhette a szabadtéri összetartásokat. A jövőt illetően akad még bizonytalan tényező – elég csak a 2020/2021-es szezon kezdési időpontját említeni –, de az biztos, hogy ismét szeretnék megmérettetni magukat a nemzetközi porondon is.
Filipowicz Krzysztof elnök, VBW CEKK CEGLÉD:
„A felnőtt csapat utolsó mérkőzése az MKOSZ döntése alapján február 29-én volt. Az utánpótláscsapataink közül az U16-os fiú együttes az országos bajnokságban, március 12-én még le tudta játszani a mérkőzését, de már csak zárt kapuk mellett rendezhettük meg ezt a találkozót.
A felnőtt csapatunk játékosai az MKOSZ döntését követően hazautaztak. Az utánpótlás korosztályainknál sikeresen átálltunk az online edzésekre. A szakmai stáb, edzőink nagy erőfeszítéssel dolgozták ki a gyerekek számára az otthon is elvégezhető edzésfeladatokat, korosztályonkénti bontásokban, és azt is figyelembe véve, hogy nem mindenki ugyanolyan körülmények között és eszközökkel tudja megoldani az egyéni edzést. Május 19-én néhány korosztálynál megkezdtük a szabadtéri, kiscsoportos edzéseket, természetesen az előírások betartásával.
Mint általában mindenhol, nálunk is történtek, történnek változások a felnőtt gárda háza táján. A csapatot még építjük, több játékossal állunk tárgyalásban. Páran már biztos, hogy maradnak, de még korai lenne nyilatkozni erről.
A felnőtt csapatunk alapozásának megkezdése az MKOSZ döntésén múlik, azon, hogy mikorra írják ki a bajnokság kezdetét, de természetesen – mint minden évben – szeretnénk minél hamarabb kezdeni, hogy fel tudjunk készülni.
Az utánpótlás csapataink a terveink szerint június 2-tól kezdik meg a termi edzéseket is. Itt is kiscsoportos edzések lesznek illetve párhuzamosan futóedzések, hogy az előírásoknak meg tudjunk felelni. Továbbá – sok éves hagyományainknak megfelelően – a gyerekek részére táboroztatást is szervezünk a nyárra, ennek részletei a napokban reményeink szerint letisztázódnak. Soknak tartjuk azt az időt, mely a két szezon között edzés nélkül marad, ezért is tartjuk nagyon fontosnak, hogy a nyár folyamán is legyen a gyerekeknek edzési lehetőségük. A jelenlegi helyzetben, a 2019/2020-as szezon korábbi befejezésével illetve a korlátozásokkal ez az időszak még hosszabbra nyúlt, ezért munkánk legfontosabb részévé vált, hogy minél hamarabb kidolgozzuk részükre a megfelelő edzéslehetőségeket a szakembereinkkel.
Amikor az MKOSZ a bajnokságot befejezettnek nyilvánította, úgy határoztak, hogy bajnokot nem hirdetnek, nem lesz feljutó vagy kieső. Mivel úgymond jogilag nem lehetett lezárni a 2019/2020-as szezont, így az elnökség az elmúlt három szezon bajnoki szereplése alapján állította fel a sorrendet a csapatok között a nemzetközi szereplésekkel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy jogot szereztünk az Európa-kupában való indulásra, s ezzel élni is szeretnénk. Az MKOSZ eddig is azon volt, hogy mind a sportszervezeteket, mind a játékosokat védje a kialakult helyzetben. A koronavírus-járvány okozta körülmények ismeretében két lehetséges bajnoki kezdési dátummal, október 3-mal és október 31-gyel kalkulál a szövetség. A napokban adta ki a közleményt az MKOSZ, hogy a 2000. január 1-je után született játékosokra átigazolási moratóriumot hirdet, mivel a következő elnökségi ülésen fognak dönteni az MKOSZ nyilvántartási, igazolási, átigazolási és játékengedély kiadási szabályzatának módosításáról. Bízunk benne, hogy a továbbiakban is a munkánkat elősegítő döntéseket fognak hozni, és amik a lehető legjobbak a kosárlabdasportnak.
A kosárlabdacsarnok építése folytatódik. Reméljük, hogy a közeli jövőben nem csak egy szép épülettel gazdagíthatjuk Cegléd városát, de a Várkonyi Iskola diákjainak megfelelő körülményeket tudunk ezzel biztosítani a mindennapos sporttevékenységükhöz, és a kosárlabdasport népszerűségét is növelni tudjuk.”