A serdülő és a diák csapat is területi bajnok

664

Szombaton rendezték a diák és serdülő kötöttfogású Közép-Magyarország Területi Csapatbajnokságot Nyársapáton. A két korosztályban 5-5 csapat küzdött a területi bajnoki címért és az országos döntőbe kerülésért. A csapatokat két csoportba sorsolták, a Cegléd a diákoknál a Dunaferr és az Abony, a serdülőknél a Dunaferr és a Sziget SC csapataival került egy csoportba. A Cegléd mind a két korosztályban két magabiztos győzelmet követően került a döntőbe. A diákoknál a Dunaferrt 47-4, az Abonyt pedig 35-19 arányban, a serdülőknél a Dunaferrt 37-7, a Szeget SC-t 37-9 arányban győzte le a Cegléd. A döntőben mind a két korosztályban Cegléd – Érd összecsapásra került sor. A serdülők a csoportküzdelmekhez hasonlóan magabiztos győzelmet arattak és végül 32-13-ra győzték le az Érdet. A diák döntő szoros és izgalmas mérkőzést hozott. A 11 mérkőzés során a csapatok felváltva kerültek előnybe. Az utolsó mérkőzés előtt az Érd vezetett 25-1-re. Ez azt jelentette, hogy Cegléd csak akkor nyerhette meg a bajnoki címet, ha az utolsó mérkőzésen tussal nyer a ceglédi versenyző. Ez végül sikerült és így a Cegléd mind a két korosztályban területi bajnoki címet szerzett. A jövő hét végén Miskolcon megrendezésre kerülő országos döntőbe az első három helyezett csapat vívta ki az indulási jogot.
Közép-Magyarország Területi Csapatbajnokság, Nyársapát
Diák
CVSE – Dunaferr 47-4
CVSE – Abony 35-19
Döntő
CVSE – Érd 26-25
Végeredmény
1. CVSE
2. Érd
3. Abony
A ceglédi csapat tagjai: Hörömpő Attila, Albók Balázs, Józsa Attila, Szél Viktor, Nagy Károly, Manczák Martin, Mizsei Milán, Mizsei Ádám, Pap Balázs, Csiszár Adrián, Bujáki Attila, Deák Gergő és Varró Zoltán.
Serdülő
CVSE – Dunaferr 37-7
CVSE – Sziget SC 37-9
Döntő
CVSE – Érd 32-13
Végeredmény
1. CVSE
2. Érd
3. Sziget SC.
A ceglédi csapat tagjai: Manczák Máriusz, Grünberger Márk, Török Olivér, Cseh Dávid, Rafael Dániel, Rehor Levente, Német Attila, Barta Milán, Komáromi Viktor, Csiszár Márkó, Marjai Levente, Marjai Attila, Ujszászi Szabolcs, Csepregi Miklós és Fehér Marcell.
A csapatbajnokságot követően gyermek birkózó gálára is sor került, ahol a legkisebbek mérhették össze a tudásukat. A CVSE – T.S. Integral kilenc birkózóval képviseltette magát.
Gyermek birkózó gála
20 kg 1. Józsa Nikolett 3. Báger Dorina és Kiss Dávid
22 kg 1. Kovács Roland 2. Barna József
24 kg 1. Budai Milán 3. Csontos Pál
37 kg 2. Józsa Kinga 3. Fekete Ádám