A víz világnapját ünnepelték az óvodások

2409

A tavak, tengerek mélyén érezhették magukat azok, akik tegnap, vagy ma ellátogattak a Deák utcai óvodába. A különlegesen feldíszített intézményben a víz világnapját ünnepelték a város többi óvodájával együtt. A kétnapos programon játékokkal várták a gyerekeket és a szülőket egyaránt, de megtekinthették a kicsik természettel kapcsolatos alkotásait is.

Együtt ünnepelték a város óvodái a víz világnapját. A kétnapos programnak fontos üzenete van: szeretnék, hogy a gyerekekben tudatosuljon a környezet védelme és tisztelete.

SZALÓKINÉ KARKUS IRÉN,projektszervező, óvodavezető-helyettes, Széchenyi úti Óvoda: ,,Itt a Deák utcai tagóvodánk intézményében rendeztük meg a víz kiállítást. Ide nagy szeretettel hívjuk a város összes óvodását. Ők is készültek egy-egy kis kiállítás darabbal.”

A kicsik kezében van a megoldás – folytatta – ezért nagyon fontos feladat a gyerekek környezettudatos nevelése.

SZALÓKINÉ KARKUS IRÉN,projektszervező,óvodavezető-helyettes, Széchenyi úti Óvoda: ,,Nekünk pedagógusoknak óriási a felelősségünk. Meg kell alapozni a gyerekekben ezt az értékrendet és nekik már természetesnek kell legyen, hogy őrizzék kincseinket. Ha ez beépül, akkor talán nem nézünk olyan súlyos gondokkal szembe, amit most még a tudósok jósolnak számunkra.”

Az ünnepségen részt vett az alpolgármester is. Hegedűs Ágota a víz nélkülözhetetlenségéről beszélt.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Azt tudjátok, hogy sajnos nem minden gyermek élhet olyan országban, ahol ennyi tiszta víz van, mint nálunk. Megnyitjátok a csapot és az ivóvíz a csapból áramlik. Ez sajnos nem minden országban van így, de ahol így van, ott meg kell ezt becsülni és tudni kell vele bánni.”

A Deák utcai óvodába vendégek is érkeztek. A témához kapcsolódóan a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai hozták el az Életfa elnevezésű vándorkiállításukat a gyerekeknek.